Με χώρισε τώρα γιατί φοβάται ότι κάποια μέρα θα με βαρεθεί!

Η 25χρονη Ελίνα ρωτά

Βρίσκομαι σε μια σχέση 3 χρόνια. Με τον σύντροφό μου, ο οποίος γενικά είναι και ήταν αρκετά ώριμος, είχαμε ξεκινήσει να συζούμε. Χωρίσαμε πριν 2 μέρες γιατί ουσιαστικά πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα χωρίσουμε και καλύτερα να το κάνουμε τώρα γιατί δεν βλέπει μέλλον. Ωστόσο, με πολλή συζήτηση και κοινή παραδοχή λέμε ότι ταιριάζουμε σε όλους τους τομείς και είμαστε καλά. Αλλά προτεραιότητα είναι η δουλειά και όσο περνάει ο καιρός είναι πιο δύσκολο .

Έχει ένα κόμπλεξ με την ηλικία γιατί πριν λίγο καιρό μου ανέφερε ατάκες ότι με μια γυναίκα θα είναι σε όλη τη ζωή του και ότι θα βαρεθούμε σε λίγα χρόνια και θα είναι πιο δύσκολο. Αλλά δεν μπορεί να καταδικάζει ένα μέλλον χωρίς λόγο. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό. Να φοβάται το αύριο και να είναι σκληρός με τον εαυτό του και με εμένα.

Παραδεχτήκαμε ότι έχει φύγει ο ενθουσιασμός αλλά έχουν μπει αλλά στη θέση τους η εκτίμηση και η αγάπη. Τώρα δεν έχουμε βαρεθεί και είμαστε καλά, αλλά οι πιθανότητες λέει ότι δεν είναι με το μέρος μας. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά μετά από 3χρονια που δεν έχουμε επικοινωνία…

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Όπως αντιλαμβάνομαι αυτό που σας απασχολεί είναι πώς θα αποδεχτείτε τη δική του απόφαση και πώς θα διαχειριστείτε τα δικά σας συναισθήματα που αναδύονται μετά το χωρισμό.

Σε μία μακροχρόνια σχέση είναι λογικό κάποια στιγμή να διερωτάται κανείς πώς προχωράει η σχέση του και καθώς η σχέση μεταβάλλεται και ο αρχικός ενθουσιασμός μετατρέπεται σε εκτίμηση και αγάπη, αποφασίζει εάν αντέχει και εάν θέλει αυτό το στάδιο τη συγκεκριμένη περίοδο στη ζωή του.

Ο σύντροφός σας πήρε τη δική του απόφαση για τη ζωή του. Εσείς μπορείτε να κάνετε το δικό σας απολογισμό από τη σχέση και να ακούσετε τις δικές σας σκέψεις και συναισθήματα που αναδύονται αυτή τη στιγμή.

Επομένως, να βιώσετε για όσο χρόνο χρειάζεστε τη θλίψη, την απογοήτευση, τα άσχημα δηλαδή συναισθήματα της απώλειας και να είστε ανοιχτή όταν το νιώσετε να προχωρήσετε στη ζωή σας.

Σοφία Κουφοπούλου

Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Πώς να τον διαχειριστείτε;

Χωρισμός και ενοχές: «Μήπως έπρεπε να δώσω μία ευκαιρία»;

Χωρισμός ή επαναπροσδιορισμός; Αν χάσατε το κοινό σας μονοπάτι υπάρχει τρόπος να το ξαναβρείτε…

Χωρισμός: Η μεγάλη διαφορά μιας μακροχρόνιας σχέσης και μιας σύντομης!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: