Με το πορτοκαλί σιρίτι και τη σκληρή γόμα την Κυριακή τα μονοθέσια

 

Στην τεταμένη πολύχρωμη και γρήγορη πίστα του Ιντερλάγος γίνεται την Κυριακή ο  προτελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.   Μολονότι έχει πρόσφατα στρωθεί νέο οδόστρωμα το Ιντερλάγος ακόμη αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς περιέχει αλλεπάλληλες στροφές υψηλών φορτίσεων. Επιπλέον υπάρχει η δυναμική για υψηλές θερμοκρασίες. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στην τελευταία φετινή εμφάνιση της σκληρής γόμας P Zero με το πορτοκαλί σιρίτι. Θα υπάρχουν επίσης διαθέσιμες η μέση και η μαλακή γόμα. Η τελευταία φορά που είδαμε αυτό το συνδυασμό ήταν στην Ιαπωνία.

Ο Nico Rosberg κέρδισε πέρσι τον αγώνα των 71 γύρων ακολουθώντας στρατηγική 3 πιτ στοπ: Εκκίνησε με τη μαλακή και μετά έβαλε τη μέση γόμα στους γύρους 13, 33 και 48. Όλοι όσοι ανέβηκαν στο βάθρο άλλαξαν 3 φορές ελαστικά.

Φέτος θα κάνει τα πάντα να κερδίσει τον αγώνα για να εξασφαλίσει τον παγκόσμιο τίτλο.

Αναμένεται να γίνει πολύ καλός αγώνας στο Ιντερλάγος που είναι η δεύτερη πιο μικρή σε μήκος διαδρομή της χρονιάς . Και όσο οι πιλότοι της F1 αναγκάζονται να στρίβουν διαρκώς, τόσο ανεβάζουν  την πίεση στα ελαστικά, άρα και την φθορά. Είναι μια από τις λίγες αριστερόστροφες πίστες. Αυτό σημαίνει ότι  περισσότερο καταπονείται το πίσω δεξιά ελαστικό. Τα ελαστικά συχνά υπόκεινται σε συνδυασμό πλευρικών και κατακόρυφων φορτίων αυτό αυξάνει τις απαιτήσεις.

 

GP BRASILE F1/2015 — 15/11/15
© FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Το νέο  οδόστρωμα ξαναστρώθηκε πριν δυο χρόνια. Έτσι αυξήθηκαν τα επίπεδα πρόσφυσης και λειάνθηκαν οι ανομοιομορφίες.  Στην πίστα αυτή μπορούμε να δούμε από υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και καταρρακτώδη βροχή.

Η Pirelli πρότεινε στους επικεφαλής των ομάδων :

  • Πορτοκαλί, σκληρή: Θα χρησιμοποιηθεί για 5η φορά φέτος. Είναι υποχρεωτική η διαθεσιμότητά της στον αγώνα.
  • Λευκή, μέση: Επίσης είναι υποχρεωτική η διαθεσιμότητά της στον αγώνα οπότε αυτό θα παίξει ρόλο στην τελική στρατηγική.
  • Κίτρινη, μαλακή: Παρά τις υψηλές απαιτήσεις της πίστας αυτή η γόμα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αγώνα στη Βραζιλία.

 

Με το πορτοκαλί σιρίτι και τη σκληρή γόμα την Κυριακή τα μονοθέσια

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: