Με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι «βαλίτσες» Δένδια για το Βερολίνο

Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich») θα μετάσχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αύριο (27/08) θα μεταβεί στο Βερολίνο.

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Θα εξετασθούν, επίσης, η κατάσταση στη Λευκορωσία, οι σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας καθώς και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογό τους Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), όπου θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις Ε.Ε. – Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του υπουργείου, την Παρασκευή (28/08), κατά το άτυπο γεύμα εργασίας, οι υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή σκηνή.

Στο περιθώριο του συμβουλίου, το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: