Με τεχνητή νοημοσύνη (AI) η Skoda κάνει τη διάγνωση βλαβών

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence εξελίσσει η  SKODA προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στη διάγνωση βλαβών.  Η εφαρμογή (app) «Sound Analyzer» καταγράφει τους ήχους που παράγει σε λειτουργία ένα αυτοκίνητο και τους συγκρίνει με αποθηκευμένα ακουστικά μοτίβα. Τo «Sound Analyzer» δοκιμάζεται ήδη σε πιλοτική φάση στη SKODA με τη φιλοδοξία να φέρει επανάσταση στη διάγνωση βλαβών στο προσεχές μέλλον.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί  τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence — AI) και βοηθά στο γρήγορο και ακριβή εντοπισμό της απαίτησης για οποιαδήποτε συντήρηση. Το πρόγραμμα καταγράφει ήχους από το εκάστοτε αυτοκίνητο ενώ λειτουργεί και τους συγκρίνει με αποθηκευμένα ακουστικά μοτίβα. Σε περίπτωση αποκλίσεων, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προσδιορίσει από πού προέρχεται ο εκτός προδιαγραφών ήχος και πώς μπορεί να διερευνηθεί και επιλυθεί το πιθανό πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο, το Sound Analyzer συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική συντήρηση του αυτοκινήτου, μειώνει το χρόνο που αυτό παραμένει στο συνεργείο και επιτυγχάνει ακόμη πιο υψηλά επίπεδα ικανοποίησης πελατών.

Η επιτυχημένη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ψηφιοποίηση της SKODA θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα συμβάλλει σε κορυφαία ικανοποίηση πελατών Βασιζόμενες στην τεχνητή νοημοσύνη, οι τεχνολογίες εκτελούν γνωστικές λειτουργίες που μόνο οι άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν.

Όλα βασίζονται στην εφαρμογή Sound Analyzer που αξιολογεί αξιόπιστα, καθαρά και γρήγορα το τρέχον επίπεδο της φθοράς ανταλλακτικών και ειδοποιεί τους μηχανικούς για οποιαδήποτε απαιτούμενη συντήρηση. Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα εξετάζει διάφορες παραμέτρους που αφορούν ειδικά το κάθε μοντέλο και αναλύει το προφίλ χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό το Sound Analyzer καθιστά την ακριβή διάγνωση ακόμα πιο εύκολη.

Αν και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σύνθετο, η λειτουργία του από το χρήστη-μηχανικό είναι σχετικά απλή: οι ήχοι που ακούγονται όσο το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία εγγράφονται χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet (δοκιμάζεται ήδη από τη SKODA  σε πιλοτικό επίπεδο, από τον Ιούνιο του 2019). Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος συγκρίνει την εγγραφή με αποθηκευμένα μοτίβα ήχων και παρέχει μια συγκεκριμένη περιγραφή του αποτελέσματος. Το λογισμικό είναι ήδη σε θέση να αναγνωρίσει δέκα μοτίβα ηχητικής απόδοσης — με ακρίβεια μεγαλύτερη του 90% — στα οποία συμπεριλαμβάνονται το σύστημα διεύθυνσης, ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού και το αυτόματο κιβώτιο DSG. Η εφαρμογή έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να εμπλουτίζεται και να αναγνωρίζει και άλλα μοτίβα ήχων.

Οι αλγόριθμοι νευρωνικών δικτύων παρέχουν την τεχνική βάση για το Sound Analyzer. Η εφαρμογή μετατρέπει πρώτα το αρχείο ήχου σε φασματογράφημα που απεικονίζει οπτικά τα ακουστικά σήματα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, αυτή η αναπαράσταση συγκρίνεται με τις αποθηκευμένες εγγραφές για τον εντοπισμό αποκλίσεων και στη συνέχεια, με βάση προκαθορισμένα μοτίβα, η εφαρμογή κατηγοριοποιεί την πιθανή ανάγκη για επερχόμενες εργασίες συντήρησης ή επισκευής.

Με τεχνητή νοημοσύνη (AI) η Skoda κάνει τη διάγνωση βλαβών gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: