Με tablets και smartphones οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων, όπως τα tablets και τα smartphones, πραγματοποιούνται εδώ και λίγο καιρό οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της πόλης και γενικότερα του νομού Θεσσαλονίκης από τους ελεγκτές του τμήματος Εμπορίου και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Χάρη σε μια ειδική εφαρμογή, η ελεγκτική διαδικασία γίνεται ευκολότερη και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, καθώς ο ελεγκτής μπορεί να προσδιορίζει το πλήθος των επιχειρήσεων που ελέγχει στην περιοχή που κινείται, να καταγράφει το ακριβές σημείο της ελεγχόμενης επιχείρησης, να καταχωρεί ηλεκτρονικά τις πληροφορίες που αφορούν την ελεγκτική δραστηριότητα και να χρησιμοποιεί τα αποθηκευμένα υποστηρικτικά εργαλεία όπως η νομοθεσία, οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις.

«Πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως έχει εκφραστεί και από τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι η επέκταση αυτής της καλής πρακτικής σε όλες τις περιφερειακές ενότητες», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Παράλληλα σημείωσε ότι, με τον σύγχρονο αυτό τρόπο διενέργειας των ελέγχων είναι εφικτή η καλύτερη καταγραφή των επιχειρήσεων, η ανάλυση των δεδομένων των ελέγχων, η εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ο εμπλουτισμός του μητρώου επιχειρήσεων και η αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων.

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο, με στόχο να «πνίξουμε» τη διαφθορά», πρόσθεσε η κ. Πατουλίδου.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: