Με τα capital controls δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε από το… Amazon!! – Παπανδρέου

Με τα capital controls δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε από το... Amazon!!   Παπανδρέου

Ο πρώην , , μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο άνοιγμα των τραπεζών, αλλά και το πώς επηρέασε τη ζωή του η επιβολή των capital controls.

Η δημοσιογράφος Λιζ Κλάμαν του αμερικανικού δικτύου Fox ρώτησε τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ποιες επιπτώσεις είχε στον ίδιο και στους υπόλοιπους η επιβολή των capital controls.

Εκείνος απάντησε πως οι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα μόνο στο εσωτερικό της χώρας και όχι στο εξωτερικό. Οι απαγορεύσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούσες να πραγματοποιήσεις αγορές ούτε από το γνωστό ηλεκτρονικό καταστήμα, Amazon.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος φάνηκε να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τις αγορές που επιθυμεί ή ότι υφίσταται με τη σειρά του τις απαγορεύσεις του τραπεζικού συστήματος. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως: «Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα είπαν απλώς »θα αρχίσουμε να ζούμε με αυτά τα ελάχιστα που μπορούμε να βγάλουμε από την και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει με τις καταθέσεις και αν θα συμβεί το bail in που είδαμε στην . Πάντως, αυτό το μέτρο προκάλεσε πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις που στηρίζονται στα μετρητά και που έχουν καθημερινές συναλλαγές με τον έξω κόσμο. Επιχειρήσεις όλων των ειδών και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό».

 

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: