Με στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών κέρδισε ο Max Verstappen στην Αυστρία

Το Αυστριακό Grand Prix ήταν ένας αγώνας που άρεσε τόσο σε οδηγούς όσο και σε θεατές. Ο Max Verstappen κέρδισε τον αγώνα στη γρήγορη πίστα του Red Bull Ring με μια αλλαγή ελαστικών. Ξεκίνησε από την 4η θέση με την πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή γόμα στον 15ο γύρο. Οι υπόλοιποι οδηγοί στη 10αδα επίσης σταμάτησαν μια φορά, οι περισσότεροι όμως είχαν εκκινήσει με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Κάποια από τα κορυφαία μονοθέσια που δεν τερμάτισαν είχαν κάνει δυο αλλαγές προτού εγκαταλείψουν.

Μέχρι και το τέλος καμιά πρόβλεψη δεν μπορούσε να γίνει γιατί οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 40 βαθμούς Κελσίου όντας υψηλότερες από τις προηγούμενες μέρες.  Αυτό οδήγησε σε παραμορφώσεις λόγω τοπικής υπερθέρμανσης τα ελαστικά κάποιων μονοθέσιων με αποτέλεσμα να αλλάξει η στρατηγική των επικεφαλής των ομάδων.

Ο αγώνας αυτός είχε ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εγκαταλείψεων λόγω μηχανικών προβλημάτων. Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen κέρδισε στον εντός έδρας αγώνα για την ομάδα. Ήταν το μόνο από τα τέσσερα μονοθέσια εντός αρχικής 10αδας που εκκίνησε με πολύ μαλακή γόμα και τερμάτισε. Ο ταχύτερος γύρος αγώνα επετεύχθη στον προτελευταίο γύρο από το Kimi Raikkonen με Ferrari, που τερμάτισε 2ος.

Με στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών κέρδισε ο Max Verstappen στην Αυστρία

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: