Με στόχο τη διεύρυνση του αραβικού συμμαχικού τόξου επισκέπτεται ο Νίκος Δένδιας το Ιράκ

Με στόχο τη διεύρυνση του αραβικού συμμαχικού τόξου επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το Ιράκ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ερείσματα στις αραβικές χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσει πρωτίστως με διπλωματικά μέσα την τουρκική προκλητικότητα. Αυτό έχει άλλωστε πετύχει συνάπτοντας συμφωνία με την Αίγυπτο, αλλά και με μια σειρά άλλων κοντινών κρατών, όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Το σημερινό ταξίδι θεωρείται εξίσου σημαντικό, καθώς τα στρατεύματα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Ιράκ και γενικότερα επιχειρούν να διαδραματίσουν ρόλο στις εξελίξεις της περιοχής.

Εννοείται πως, ο κ. Δένδιας θα θέσει στην ιρακινή πολιτική ηγεσία το ζήτημα των νέων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μαζί του θα έχει και τον Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, αρμόδιο υφυπουργό για την οικονομική διπλωματία, καθώς η Ελλάδα επιθυμεί να ανοίξει και επενδυτικό δίαυλο με το πολύπαθο Ιράκ. Συν τοις άλλοις ο υπουργός αναμένεται να εγκαινιάσει και ελληνικό προξενείο στο Ερμπίλ, στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν δηλαδή, το οποίο διάκειται εχθρικά προς την Τουρκία.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: