Με πολλές εκπλήξεις ο 5ος Γύρος Grand Prix Γαλλίας

 

MotoGP 2017 Round 5: Le Mans, France

MotoGP 2017 Round 5: Le Mans, France

Ανάμικτα συναισθήματα για την ομάδα της Repsol Honda στο   Le Mans με τον Pedrosa 3ο και τον Marquez εκτός αγώνα

 

Ο Dani Pedrosa πέτυχε σήμερα τον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του στο βάθρο των νικητών στον 5ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία. Έχοντας εκκινήσει από την 13η θέση και μετά από μία εξαιρετική άνοδο μπροστά σε 104.000 θεατές – αριθμός ρεκόρ στο Le Mans – ο Ισπανός τερμάτισε στην 3η θέση. Την τελευταία φορά που ο Dani τερμάτιζε στο βάθρο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες ήταν το 2014 (Catalunya, Assen, Sachsenring), ενώ βρίσκεται πλέον στην 3η θέση ανάμεσα στους αναβάτες με τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο των νικητών μετά τους Agostini (159) και Rossi (224).

Ο Dani έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 7η θέση. Προσπέρασε τον Dovizioso στο 10ο γύρο και τον Crutchlow στον επόμενο. Άρχισε μάλιστα να πλησιάζει τον Marc Marquez όταν εκείνος γλίστρησε και εγκατέλειψε τον αγώνα από την 4η θέση. Η πτώση του Rossi στον τελευταίο γύρο χάρισε στον Dani 16 σημαντικούς βαθμούς, οι οποίοι τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 17 βαθμούς από την κορυφή.

Ο Marc πραγματοποίησε καλή εκκίνηση και διατηρούσε γρήγορο ρυθμό στην 4η θέση όταν έχασε το μπροστινό και έπεσε στην πρώτη στροφή στο 18ο γύρο. Παρά τη σημερινή του εγκατάλειψη, ο Marquez είναι 4ος στο Πρωτάθλημα, 27 βαθμούς πίσω από τον Viñales.

Ο 6ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP είναι το Gran Premio d’Italia Oakley την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, ενώ η ομάδα της Repsol Honda θα λάβει μέρος στις δοκιμές της Catalunya αυτή την εβδομάδα.

Με πολλές εκπλήξεις ο 5ος Γύρος Grand Prix Γαλλίας

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: