Με παραδοσιακό ένδυμα στη Βουλή η Γιάννα Αγγελοπούλου

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ήταν ομιλίτρια στη συνέντευξη τύπου για την επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου — Δασκαλάκη, ως ομιλήτρια, στη συνέντευξη Τύπου για την επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

Η επετειακή έκθεση φιλοξενείται στη Βουλή με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου με ομιλητές:

  1. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.
  2. Την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
  3. Την Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής της έκθεσης κ. Μαρία Ευθυμίου.
  4. Την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης και Επιμελήτρια της έκθεσης κ. Μαρία Καμηλάκη.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» φόρεσε για ακόμα μία φορά παραδοσιακό ένδυμα και ζώνη ενώ ξεναγήθηκε στην έκθεση και φωτογραφήθηκε με φόντο την εντυπωσιακή ταπισερί «Σχολή των Αθηνών», που δάνεισε στη Βουλή η Γαλλία και στην οποία απεικονίζεται το σύνολο των αρχαίων φιλοσόφων των Αθηνών.

Όσον αφορά την έκθεση  πρόκειται για την κεντρική επετειακή εκδήλωση της Βουλής, η οποία αναδεικνύει καίρια στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ανασυνθέτοντας παράλληλα το συμβολικό και εκφραστικό φορτίο που φέρει αυτή η κορυφαία για τον ελληνικό λαό επέτειος.


Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο σημεία στο Μέγαρο της Βουλής, στο Περιστύλιο της Ολομέλειας και στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Υπασπιστών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 19 Απριλίου και θα λειτουργήσει για χρονικό διάστημα και μετά το τέλος του 2021, ενώ θα είναι επισκέψιμη και διαδικτυακά με τρισδιάστατη εικονική περιήγηση σε όλους τους χώρους και τα εκθέματά της. Η έκθεση, της οποίας Μέγας χορηγός είναι το Ίδρυμα Ωνάση, θα ανοίξει τις πόρτες της μόλις επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα επισκέψεων στη Βουλή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Παράλληλα θα υπάρξουν ένας κατάλογος, 456 σελίδων, πλήρως εικονογραφημένος, μεγάλου σχήματος, με ολοκληρωμένη τεκμηρίωση (αναπαραγωγή όλων των εκθεμάτων με επεξήγηση και με συνοδευτικά κείμενα και δοκίμια) καθώς και ένας μικρότερος οδηγός (με όλα τα εκθέματα και επεξήγηση μόνον των βασικών ενοτήτων της έκθεσης). Οι παραπάνω εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν αυτοτελώς στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: