Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησε η Nissan τις επενδύσεις για το « εξηλεκτρισμένο» μέλλον

Από τότε που η Nissan ξεκίνησε τις επενδύσεις στις ΗΠΑ πέρασαν 40 χρόνια. Πως πέρασαν τέσσερις δεκαετίες παραγωγής οχημάτων στις ΗΠΑ κανένας δεν κατάλαβε. Μάλιστα κάποιοι θυμούνται το λευκό pickup 720 όταν στις 16 Ιουνίου του 1983 βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης στη Smyrna. Ήταν το πρώτο όχημα που κατασκεύασε η Nissan στις Η.Π.Α και με αυτό το λευκό pickup σηματοδότησε την έναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων στο Tennessee.

Από τότε η Nissan έχει επεκτείνει το αποτύπωμά της στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου κινητήρων στο Decherd του Tennessee το 1997 και ενός εργοστασίου συναρμολόγησης οχημάτων στο Canton του Mississippi το 2003. Συλλογικά, αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευάσει σχεδόν 20 εκατομμύρια οχήματα και 13 εκατομμύρια κινητήρες στις Η.Π.Α, για πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Nissan Americas, Jérémie Papin είπε σχετικά: «Αυτή η ιστορία  που ξεκίνησε με ένα φορτηγό, έχει μετατραπεί σε τέσσερις δεκαετίες κατασκευαστικής αριστείας. Αυτό το ορόσημο δεν αφορά μόνο τα προϊόντα που κατασκευάσαμε και πουλήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια.  Αφορά επίσης και τους περισσότερους από 21.000 εργαζομένους της Nissan στις Η.Π.Α. που θα μας πάνε στο μέλλον μας,  το “εξηλεκτρισμένο” μας μέλλον,  και θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.»

Με αυτές τις επενδύσεις η Nissan ενίσχυσε σημαντικά τις τοπικές κοινότητες που τις έκανε ισχυρότερες. Τα τελευταία 40 χρόνια, η εταιρεία και το παραγωγικό δυναμικό της έχουν επηρεάσει θετικά τις τοπικές κοινότητες, μέσω φιλανθρωπικών συνεισφορών και εθελοντισμού, με ενδεικτικές δράσεις όπως οι παρακάτω :

  • 43.000 ώρες εθελοντισμού
  • 38 σπίτια που κατασκευάστηκαν με το Habitat for Humanity
  • Σχεδόν 26.000.000$ σε δωρεές United Way
  • Σχεδόν 2.000.000$ σε εκπαιδευτικές υποτροφίες
  • Δωρεά πάνω από 17.000 λίτρων αίματος στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό

“Εξηλεκτρισμένο” μέλλον

Τα οχήματα του εγγύς μέλλοντος είναι συνδεδεμένα και ηλεκτρικά. Η Nissan υποστηρίζει αυτή τη μετάβαση κατασκευάζοντας τα εργοστάσια του μέλλοντος σήμερα, ως μέρος του μακροπρόθεσμου οράματός της, του Ambition 2030, το οποίο περιλαμβάνει πλάνο για 27 ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 19 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έως το 2030.

Το 2022, η Nissan ανακοίνωσε μια επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της στο Canton του Mississippi σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α., με σκοπό την υποστήριξη της παραγωγής δύο ολοκαίνουργιων, αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το 2025.

Σύμφωνα με το πλάνο των γιαπωνέζων της Nissan, αυτή η επένδυση είναι μία από τις πολλές που σχεδιάζει η εταιρεία στις Η.Π.Α. Ο στόχος τους είναι έως το 2030, το 40% των οχημάτων της που βγαίνουν  από τις γραμμές παραγωγής στις Η.Π.Α να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

 

Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησε η Nissan τις επενδύσεις για το « εξηλεκτρισμένο» μέλλον gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: