Με επιστολές θα ενημερωθούν οι Τουρκοκύπριοι για την ανάκληση διαβατηρίων

Ανακαλούνται τα  διαβατήρια 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους

Η αφαίρεση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού σε μία στιγμή που η τουρκική πλευρά εντείνει την προσπάθειά της για εποικισμό της Αμμοχώστου και υπονόμευση της λύσης του Κυπριακού, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή στην Λευκωσία, στον απόηχο της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους.

Εξάλλου η ίδια πηγή ανέφερε πως η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για ανάκληση ή μη ανανέωση ή έκδοση διαβατηρίων στα πρόσωπα αυτά έχει ληφθεί και στη βάση νομολογίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το διαβατήριο είναι ένα ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο εκδίδεται για την παροχή προστασίας και διευκολύνσεων από τις διπλωματικές υπηρεσίες του κράτους σε ξένη χώρα, αποτελεί περιουσία του κράτους και μπορεί για εύλογη αιτία να ανακληθεί οποτεδήποτε, η χρήση του είναι αναγκαία στο εξωτερικό και σκοπός είναι η παροχή από το κράτος προξενικής προστασίας στους πολίτες του στο εξωτερικό.

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επηρεάζει κανένα απλό Τουρκοκύπριο και πως 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να αξιοποιούν τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και όλες τις υπηρεσίες του κράτους μας ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες. Σημείωσε χαρακτηριστικά τους εμβολιασμούς κατά της νόσου της COVID-19 πανδημίας και άλλες διευκολύνσεις που παραχωρούνται σε Tουρκοκυπριους φοιτητές.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι επηρεαζόμενοι από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ενημερωθούν για αυτήν με επιστολές που θα τους σταλούν από το υπουργείο εσωτερικών και οι οποίες θα ετοιμαστούν σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι επιστολές θα σταλούν στις διευθύνσεις που έχουν δώσει οι επηρεαζόμενοι και είναι καταχωρημένες στο Τμήμα Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Οι επηρεαζόμενοι αν το επιθυμούν μπορούν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: