Με ένα MINI Cooper S Countryman ALL4 από το Main Beach μέχρι το Montauk

Από τον 19ο αιώνα, τα Hamptons ήταν ένα μέρος που προτιμούσαν οι πολυάσχολοι και εύποροι κάτοικοι των πόλεων για να απολαμβάνουν λίγη ιδιωτικότητα και χαλάρωση σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον.

Η γραφική εξοχή γύρω από το Νότιο και Ανατολικό Hampton απέχει από τη βαβούρα της Νέας Υόρκης σε απόσταση περίπου 160 km. Το Montauk βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου του Long Island, που ξεκινά από τους πρόποδες των συνοικιών Brooklyn and Queens της Νέας Υόρκης.

Επειδή πολλοί Αμερικάνοι ότι «Η ζωή είναι καλύτερη στα Hamptons» αρκετές φορές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή έχοντας δίπλα τους την όμορφη ακτή και για συντροφιά τους γλάρους που πετούν γαλήνια στον ποτισμένο με θαλασσινή αρμύρα αέρα.

Ένας Νεοϋορκέζος έχοντας ένα MINI Cooper S Countryman ALL4 αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από το άγχος και να εξερευνήσει το ανατολικό άκρο του Long Island με το ανάμεσα σε λευκά σπίτια, αμπελώνες και τον εντυπωσιακό Φάρο Montauk.

Το MINI Cooper S Countryman ALL4 με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 131 kW/178 hp και έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου  6,5 – 6,2/100 km σύμφωνα με την Ε.Ε. και εκπομπές CO2 149 — 142 g/km, είναι ιδανικό για τέτοιου είδους αποδράσεις. Κινείται αθόρυβα στην ευθεία που εκτείνεται κατά μήκος του Ατλαντικού και δεν λέει όχι ακόμη και αν  φτάσει μέχρι την ακροθαλασσιά.

Ας δούμε πώς περιγράφει ένας Νεοϋορκέζος αυτήν τη μικρή απόδραση από την πολυσύχναστη Νέα Υόρκη στην περιπέτεια της …ησυχίας.

« Είναι ένα ήσυχο, μουντό πρωινό στον Αυτοκινητόδρομο Montauk.. Είναι δύσκολο να διακρίνεις στο χρυσαφί φως του ήλιου αν αυτό που βλέπεις είναι η τεράστια παραθαλάσσια βίλα του Robert de Niro ή η έπαυλη της Beyoncé. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό που βλέπουμε να ξεπροβάλλει ανάμεσα στους αμμόλοφους, με απρόσκοπτη θέα στον απαστράπτοντα ωκεανό, στο μέγεθος μιας κλασικής μονοκατοικίας, είναι ένα κοινότοπο γκαράζ μιας σοφιστικέ έπαυλης.

Οι πολυτελείς βίλες της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης απλώνονται σε ολόκληρη την ακτή σαν μία σειρά από μαργαριτάρια, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τις δεις ξεκάθαρα από εδώ.

Οι απαραίτητες αποσκευές για τη βόλτα από το Ανατολικό Hampton μέχρι το Φάρο Montauk χωράνε άνετα στο πορτμπαγκάζ των 450 λίτρων του MINI Cooper S Countryman ALL4, που μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή στα 1.390 λίτρα με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων.

Στην πρώτη στάση, η λαμπυρίζουσα θάλασσα στη φαινομενικά ατελείωτη λευκή αμμουδιά του Main Beach μας καλεί να κάνουμε ένα διάλειμμα. Στα μικρά εστιατόρια κατά μήκος της προκυμαίας, οι επισκέπτες της παραλίας μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας φρέσκα θαλασσινά και δροσιστικά ποτά – αυτή είναι η αληθινή εμφάνιση και αίσθηση των Hamptons.

Η ενδοχώρα των Hamptons προσφέρει επίσης μαγευτική θέα και εικόνες. Ένας δημοφιλής προορισμός εδώ είναι οι καταπράσινοι αμπελώνες του Wölffer Estate, που είναι ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια. Το εύφορο έδαφος στην παλιά καλλιεργήσιμη γη των Hamptons και το φρέσκο αεράκι από τον Ατλαντικό κρύβονται πίσω από το λεπτό άρωμα των κρασιών της περιοχής.

Οι φιδίσιοι δρόμοι από το οινοποιείο προς το Montauk Point State Park είναι ιδανικοί για μία σπορ και άνετη διασκεδαστική οδήγηση με το MINI Cooper S Countryman ALL4. Για μία φορά ακόμα, το πυκνό κατάφυτο δάσος προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον Ατλαντικό. Όταν ο δρόμος ξαφνικά μετατρέπεται σε στενό μονοπάτι, οι off-road ικανότητες του αυτοκινήτου έρχονται στο προσκήνιο.

Με απόσταση από το έδαφος 16,5 cm και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης, το MINI Cooper S Countryman ALL4 διαχειρίζεται άνετα κακοτράχαλα εδάφη και διαβρωμένους δρόμους, όπως εδώ, στο Oyster Pond. Και η παράκαμψη μας ανταμείβει με μία θέα μακριά από τα μάτια των πολλών στην ακτή και τον εντυπωσιακό Φάρο Montauk Point».

Η όμορφη περιπέτεια όμως τελειώνει και το όμορφο MINI Cooper S Countryman ALL4 επιστρέφει στην πραγματικότητα. Στο χάος της Νέας Υόρκης…

 

Με ένα MINI Cooper S Countryman ALL4 από το Main Beach μέχρι το Montauk gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: