Με διπλάσια μέλη και ομιλία Μητσοτάκη ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Με διπλάσια μέλη σε σχέση με το παρελθόν ξεκινά σήμερα το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που ανοίγει τις εργασίες του στις οκτώ το βράδυ με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον συνεδριακό χωρο Metropolitan Expo της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, οι συνολικές εγγραφές των ατόμων ηλικίας από 18 έως και 32 ετών έφθασαν τις 70.505, οι οποίοι και εξέλεξαν τους 2.111 συνέδρους που με τη σειρά τους θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Οργάνωσης στην Πολιτική Γραμματεία της Ν.Δ. Θυμίζουμε ότι την άνοιξη του 2016 ο κ. Μητσοτάκης είχε διαλύσει την ΟΝΝΕΔ και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς προχώρησε σε συνέδριο επανίδρυσής της.

Η έναρξη των εργασιών συμπίπτει με τα 45α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας κάτι που θα επισημάνει βέβαια ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, ενώ αναμένεται να αναφερθεί επίσης στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια αλλά και στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των περίπου τριών μηνών που βρίσκεται στην εξουσία. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξουν αναφορές και σε ζητήματα της επικαιρότητας όπως είναι το προσφυγικό, στο οποίο αναφέρθηκε άλλωστε και το πρωί στη Βουλή, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και η επιστροφή των νέων μας από το εξωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο στα θεματικά πάνελ θα πάρουν το λόγο υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν με τους σύνεδρους ζητήματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους. Μεταξύ άλλων το Σάββατο θα μιλήσουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφοπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ Καραμανλής, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα αναδειχθεί ο κ. Παύλος Μαρινάκης καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Πρόκειται για τον νυν αντιπρόεδρο της οργάνωσης και δικηγόρο στο επάγγελμα, που να διαδεχθεί τον κ. Κώστα Δέρβο.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: