Με άνεση κέρδισε ο Φέτελ στο  Μπαχρέιν

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε με σχετική άνεση και το δεύτερο Γκραν πρί της χρονιάς, που έγινε στο Μπαχρέιν.

Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον αφού έγιναν και προσπεράσεις αλλά είχε και σκληρές κόντρες. Στον 25ο γύρο είχαμε έντονη μάχη μεταξύ Φέτελ και Χάμιλτον για την πρώτη θέση. Σκληρή αναμέτρηση είχαμε ανάμεσα στον Φέτελ  και  Μπότας. Ο οδηγός της Ferrari είχε βάλει τα μαλακά ελαστικά στον γύρο 18 και  στους τελευταίους 10 πήγαινε με  κατεστραμμένα.

Στην εκκίνηση είχαμε μια επαφή μεταξύ Πέρεζ και Χάρτλεϊ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινής 10 δευτερολέπτων στον δεύτερο. Επαφή είχαμε και στην δεύτερο γύρο μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν. Από αυτήν την επαφή κλατάρισε το  πίσω αριστερό ελαστικό του Ολλανδού. Λίγο μετά εγκατέλειψαν τόσο ο Φερστάπεν όσο και ο Ρικιάρντο όταν έσβησε ξαφνικά ο κινητήρας του μονοθέσιου του.

Ο  Χάμιλτον ξεκίνησε από την 9η θέση και κατάφερε μέσα σε τρείς γύρους να φτάσει στην 4η θέση. Το γεγονός που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στον γύρο 36. Ο τημ μανατζερ της Ferrari κάλεσε τον Κίμι Ραϊκόνεν για τη  2η αλλαγή ελαστικών. Το πρώτο πρόβλημα ήταν ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αλλαγή του πίσω αριστερά ελαστικού. Η καθυστέρηση ήταν τόσο μεγάλη που ενώ στους υπόλοιπους τροχούς είχαν τοποθετηθεί τα καινούρια ελαστικά σε αυτόν δεν είχε καν αφαιρεθεί το παλιό. Στη συνέχεια  το σύστημα έδωσε το πράσινο φως στον Iceman για να φύγει κάτι που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί ένας από τους μηχανικούς.

Πολύ καλή ήταν η απόδοση του Γκασλί με Toro Rosso (με κινητήρα Honda) και η  απόδοση του Έρικσον με Sauber.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κατάταξη.

Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι η πίστα της Σαγκάης στην Κίνα το τριήμερο 13 – 15 Απριλίου.

Με άνεση κέρδισε ο Φέτελ στο  Μπαχρέιν

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: