Με αυτούς τους 3 τρόπους θα δώσεις στη σχέση σου το «αλατοπίπερο» που της λείπει

Θυμάσαι πως ήταν την πρώτη μέρα που βγήκες μαζί του; Που ένιωθες πολές μικρές πεταλούδες να πετούν στο στομάχι σου και κρεμόσουν από κάθε λέξη που έλεγε; Είναι φυσιολογικό στην αρχή κάθε ρομαντικής σχέσης οι ορμόνες της αγάπης -νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη- διεγείρουν τη χαρά στον εγκέφαλο και μας αφήνει με κομμένη την ανάσα και μέσα στην ευφορία.

Αυτές είναι και οι ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε πως έχουμε μεθύσει από αγάπη. Τα συναισθήματα όμως ωριμάζουν πάρα πολύ όταν ένα ζευγάρι αναπτύσσει μεγάλη οικειότητα και ασφάλεια ο ένας με τον άλλον και εκεί έρχεται η συνήθεια και το ρουτίνιασμα της σχέσης. Τα καλά νέα όμως είναι, πως πάντα υπάρχουν τρόποι για να επαναφέρεις το πάθος και τον ενθουσιασμό σε μία μακροχρόνια σχέση.

Αν θες λοιπόν να νιώθεις όπως ακριβώς ένιωθες τις πρώτες μέρες που έβγαινες μαζί του, παρακάτω θα δεις 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν.

#1. Δημιούργησε ρομαντική ατμόσφαιρα
«Μας αρέσει πάρα πολύ, όταν ο σύντροφος μας είναι παρατηρητικός», αναφέρει η ειδικός στις σχέσεις Deborah Sandella. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να διοργανώσεις μία ρομαντική βραδιά στο σπίτι σου και να επικεντρωθείς σε αυτά τα –μικρά- πράγματα που ξέρεις ότι του αρέσουν (να διαλέξεις το αγαπημένο του κρασί, το αγαπημένο του φαγητό κ.ο.κ). Στη συνέχεια φρόντισε να αλλάξεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου έτσι ώστε να απολαύσετε μία όμορφη βραδιά.

#2. Προσποιηθείτε ότι είστε στο πρώτο σας ραντεβού
Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Προγραμμάτισε μία νύχτα στην πόλη και διαμόρφωσε τη έτσι, ώστε να μοιάζει με το πρώτο σας ραντεβού. Και να είσαι κάτι παραπάνω από σίγουρη πως θα λειτουργήσει 100%. «Όταν έχεις μία κάποια περιέργεια για κάτι που δεν ξέρεις τι σε περιμένει, τότε η διάθεση σου ανεβαίνει στα ύψη και πάντα βλέπεις τον σύντροφο σου με άλλα μάτια και νιώθεις εκ νέου μία έλξη για εκείνον, όπως κι εκείνος για σένα», αναφέρει η Sandella.

#3. Οργάνωσε ένα οδικό ταξίδι
Επειδή σίγουρα όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι δύσκολες για να καταφέρεις να οργανώσεις μια εκδρομή -κυρίως λόγω δουλειάς- το Σαββατοκύριακο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να αφιερώσεις σε σένα και τη σχέση σου. Πως θα σου φαινόταν λοιπόν να πάτε οι δυο σας μία εκδρομή; Σίγουρα είναι ότι καλύτερο για να ξεφύγετε από τους καθημερινούς ρυθμούς της δουλειάς και να έρθετε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: