Με αυτονομία έως 545 χλμ το νέο ENYAQ COUPÉ iV της Skoda

Ένα ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που εμπλουτίζει την γκάμα ENYAQ iV αποκάλυψε η Skoda. Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του SUV, το νέο ENYAQ COUPÉ iV  φέρνει ακόμα πιο συναισθηματικό design, σπορ στυλ και κομψότητα. Το νέο  μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι 2022.

Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και συνδύασαν την υψηλή λειτουργικότητα με τις ελκυστικές γραμμές. Παρά το γεγονός ότι είναι κουπέ έχει άφθονους εσωτερικούς χώρους και ευρυχωρία ειδικά για τους πίσω επιβάτες. Στην διαδικτυακή παρουσίαση ,έγινε αναφορά και στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SKODA RS.

Το ENYAQ COUPÉ iV, όπως και το ENYAQ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στη Mladá Boleslav. Είναι τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB.

Οι μηχανικοί είχαν μεγάλη ελευθερία στις επιλογές τους και αυτό λόγω του σχεδιασμού  της αρθρωτής πλατφόρμας και του μεγάλου μεταξονίου. Αυτή η πλατφόρμα είναι ιδανική για την ηλεκτροκίνηση (MEB) .
Σε αντίθεση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού στο νέο αυτοκίνητο απουσιάζει η σήραγγα μετάδοσης.Η μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα  είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Γενναιόδωροι εσωτερικοί χώροι αλλά και μεγάλο πορτμπαγκάζ που φθάνει τα 570 λίτρα.

Το ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει μια ιδιαίτερη σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος, Εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής κλίνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα σε ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα.

Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή που είναι η μεγαλύτερη γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA. Άλλωστε αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Εκτείνεται σε όλη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο. 

Οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της SKODA φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ENYAQ COUPÉ RS iV, το Crystal Face ανήκει στο βασικό εξοπλισμό.Το νέο κουπέ διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος.

Η ισχύς ξεκινά από 132 kW (177 PS) με το ENYAQ COUPÉ iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh). Το ENYAQ COUPÉ iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το ENYAQ COUPÉ iV 80x και το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Το ENYAQ COUPÉ iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο ENYAQ COUPÉ RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SKODA RS το οποίο ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση. Το μοντέλο με τα διακριτικά RS χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Η τελική του ταχύτητα είναι 180 χλμ./ώρα

Η αυτονομία σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρίας φθάνει έως 545 χλμ. (κατά WLTP) ενώ έχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το ENYAQ COUPÉ iV κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Η SKODA AUTO υποστηρίζει την άνετη φόρτιση στο σπίτι, προσφέροντας Wallboxes, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με προαιρετική υπηρεσία εγκατάστασης.

Μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στο κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή Cd του ENYAQ iV , η κουπέ έκδοση έχει συντελεστή 0,234. Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, πλέον στα 545 χλμ. στον κύκλο WLTP. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS). Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η SKODA.

Στο εσωτερικό, και το ENYAQ COUPÉ iV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.
Η έκδοση COUPÉ RS iV χρησιμοποιεί δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος.
Το εσωτερικό του ENYAQ COUPÉ iV επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της SKODA, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό, δέκα θεματικά πακέτα και μεμονωμένες επιλογές, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, προαιρετικά με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Εξοπλισμένο με τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 κιλά σε κλίσεις έως 8%.

 

 

 

Με αυτονομία έως 545 χλμ το νέο ENYAQ COUPÉ iV της Skoda gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: