Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Οι ηλεκτρονικές συσκευές για να καθαριστούν σωστά χρειάζονται ειδικό χειρισμό, τόσο για να στεφθεί η διαδικασία με επιτυχία, όσο και για να μην προκληθεί κάποια μη αναστρέψιμη ζημιά.

Δείτε, λοιπόν, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Γυρίστε ανάποδα και ανακινήστε

Γυρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας ανάποδα, έτσι ώστε να πλήκτρα να βλέπουν προς τα κάτω. Κρατήστε σταθερή την συσκευή και ανακινήστε απαλά, πάνω κάτω και αριστερά δεξιά, ώστε να βλέπετε τα υπολείμματα από σκουπιδάκια να πέφτουν κάτω.

Χρησιμοποιήστε μια «μαγική γόμα»

Οι μαγικές γόμες έχουν τόσες πολλές και αποτελεσματικές χρήσεις, μία από τις οποίες είναι και ο καθαρισμός του πληκτρολογίου σας. Τρίψτε απαλά μια καθαρή και στεγνή μαγική γόμα πάνω στα πλήκτρα για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένους λεκέδες. Προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι απαλές, έτσι ώστε να μην γρατσουνίσετε το φινίρισμά τους.

Αφαιρέστε την σκόνη

Η χρήση του πεπιεσμένου αέρα για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου είναι η πλέον δημοφιλής. Προσέξτε, λοιπόν, την πίεση του αέρα, γιατί αν είναι πολύ δυνατή τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα αντίθετα. Για πιο αποτελεσματική χρήση του αέρα κρατήστε το πληκτρολόγιο ανάποδα ή στο πλάι και φυσήξτε με σύντομες «εκρήξεις» αέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα.

Η ώρα της μπατονέτας

Επειδή οι πτυχώσεις μεταξύ των κουμπιών και των πλήκτρων είναι μικρές και η διαδικασία καθαρίσματός τους αρκετά… ταλαίπωρη, οι μπατονέτες θα σώσουν την κατάσταση. Βυθίστε, λοιπόν, μία μπατονέτα στο αντίστοιχο υγρό καθαριστικό και περάστε με το βαμβακάκι της τις ενδιάμεσες εγκοπές του πληκτρολογίου.

Ολοκληρώστε την διαδικασία με… post-it!

Ναι πολύ σωστά διαβάσατε! Για να απομακρύνετε αποτελεσματικά την βρωμιά και την σκόνη από το πληκτρολόγιό σας πάρτε ένα post-it και από την κολλώδη πλευρά του σύρετέ το κατά μήκος των πλήκτρων, για να κολλήσουν πάνω του όλα τα χνούδια, τα ψίχουλα και οτιδήποτε άλλο έχει συσσωρευτεί ανάμεσα από τα πλήκτρα. Επίσης, οι λεπτές και αιχμηρές άκρες τους αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικές και για τον καθαρισμό του κάθε πλήκτρου περιφερειακά.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: