Με 4o μνημόνιο “κάβα” βγήκε από το Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση

Πακέτο προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν

Ντάισελμπλουμόν στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

«Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική΄, έχει γίνει σεβαστή πρόοδος» υπογράμμισε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος, πρόσθεσε ο Ολλανδός πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα προληπτικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους.

Πρέπει να υπάρχει ένα προληπτικό πακέτο αν χρειαστεί για να επιτευχθεί οστόχος του 2018, επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμπληρώνοντας: «Αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά, για το πώς θα εφαρμοστεί, ποια μέτρα θα περιλαμβάνει και πώς θα πυροδοτείται.

Ερωτηθείς για το πακέτο των προληπτικών μέτρων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι το πώς θα γίνει αυτό, αν δηλαδή θα είναι ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα ξεχωριστά θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης των επόμενων ημέρων. Παράλληλα σχετικά με το αν αποτελεί προαπαιτούμενο το θέμα του χρέους για την εκταμίευση της δόσης ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε ότι «η εκταμίευση βασίζεται στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αλλά για να υπάρξει συμφωνία για το θέμα των προληπτικών μέτρων πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για το χρέος».

Τέλος προανήγγειλε νέο Eurogrou την Μεγάλη Πέμπη λέγοντας:«Αν έχουμε το πακέτο χρειάζεται και τα προληπτικά μέτρα για να το στηρίξουν αυτό θα έχουμε ένα νεο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη».

Action24.gr-Politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: