Με 20 συντρόφους και 20 iPhone κατάφερε να αγοράσει σπίτι

Το να αγοράσεις σήμερα σπίτι είναι λίγο δύσκολο. Ιδίως αν μένεις στην Κίνα, όπου οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται συνέχεια.

Ήρθε όμως η ιστορία της «Xiaoli» να ανατρέψει τα δεδομένα.  Η γυναίκα με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο κατάφερε να πείσει 20 συντρόφους της να της αγοράσουν από ένα iPhone 7… ο καθένας. Ήταν η περίοδος που μόλις είχαν κυκλοφορήσει τα κινητά τηλέφωνα και είχε ήδη δημιουργηθεί η φρενίτιδα για την κατοχή τους.

Στη συνέχεια, μέσω της ιστοσελίδας Hui Shou Bao, πούλησε τα «πολύτιμα κομμάτια» σε ανθρώπους που ήθελαν να τα αποκτήσουν αλλά δεν ήθελαν να περιμένουν ώρες στην ουρά των Apple Stores. Εισέπραξε 15.500 ευρώ (115,010 Γούαν) και τα έδωσε ως εγγύηση για την αγορά ενός σπιτιού στην εξοχή, όπως αναφέρει το BBC.

Η «Xiaoli» -ψευδώνυμο- είναι μια κοπέλα από φτωχή οικογένεια, εξηγεί ένας συνάδελφος της και συμπληρώνει πως αυτό σίγουρα δεν τη δικαιολογεί γιατί εξαπάτησε τόσα άτομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει το BBC, τώρα που η ιστορία έκανε τον γύρω του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης οι σύντροφοί της σίγουρα δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι ενώ στο χώρο εργασίας τους… έχει σχολιαστεί αρκετά.

Πολλοί ήταν αυτοί που την κατέκριναν για την πράξη της, άλλοι βρήκαν την βρήκαν πολύ έξυπνη, ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της ιστορίας. Πάντως η συντάκτης και blogger του BBC Ruhua Xianyu γράφει πώς επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι αγόρασε από γυναίκα πελάτη 20 iPhone 7 και πλήρωσε για το καθένα από αυτά 776 ευρώ.

Όταν ζητήθηκαν τα στοιχεία της γυναίκας, η ιστοσελίδα είπε πώς η πελάτισσα δεν ήθελε να δοθεί περισσότερη δημοσιότητα στο θέμα και η ίδια αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία με το βρετανικό μέσο.cnn.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: