Με 2 δολάρια την ώρα πληρώνονται φυλακισμένοι στο Τέξας για να μεταφέρουν πτώματα από κορονοϊό

Η κομητεία του Ελ Πάσο στο Τέξας χτυπήθηκε αλύπητα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού και επιστράτευσε μια λύση ανάγκης.

Φυλακισμένοι πληρώνονται 2 δολάρια την ώρα για να μεταφέρουν τα πτώματα των ανθρώπων που πέθαναν από Covid-19 στο νεκροτομείο.

Κι ενώ η εργασία των κρατουμένων είναι κοινή πρακτική στις ΗΠΑ, το θέμα της μεταφοράς των νεκρών της πανδημίας εγείρει μια σειρά από θέματα ασφάλειας αλλά και ηθικής.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS, 9 τρόφιμοι των τοπικών φυλακών έχουν επιστρατευτεί, μια είδηση που επιβεβαίωσε η Chris Acosta, εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου σερίφη της κομητείας.

Η ίδια είπε ότι οι κρατούμενοι είναι «μικροκακοποιοί» και φορούν ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό που τους έχει δοθεί από το νεκροτομείο.

«Η δουλειά είναι 100% εθελοντική», προσθέτει, «είναι ωραίο που αυτά τα άτομα βγαίνουν μπροστά και προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν την κοινότητα που χρειάζεται κάθε βοήθεια σε αυτές τις στιγμές».

Το CBS μεταδίδει πως το Ελ Πάσο μετρά πάρα πολλούς θανάτους από Covid-19 και η κίνηση ήρθε για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τα πτώματα που περιμένουν να υποβληθούν σε νεκροψία.

Η κομητεία έχει ζητήσει τη βοήθεια της Εθνοφυλακής και αν συμφωνήσει τελικά, οι κρατούμενοι θα επιστρέψουν στα κελιά τους…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: