Με 156 “ναι” ψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Πέρασε από τη Βουλή με 156 θετικές ψήφους η τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς, 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» — ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης — ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Βέβαια, από τη ΝΔ έλειπαν δύο βουλευτές, ο κ. Βαγιωνάς ο οποίος, όμως, έστειλε επιστολή — που δεν προσμετράται — με την οποία δήλωνε ότι θα υπερψήφιζε αν ήταν στην Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς.

Τι προβλέπει η διάταξη

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: