Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2018

Το βράδυ της Τρίτης, εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2018.

Ειδικότερα, σε σύνολο 297 βουλευτών «υπέρ» ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε ο βουλευτής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος. «Κατά» ψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Θετική ήταν η ψήφος της πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητης, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, μια μέρα μετά το θερμό επεισόδιο που προκλήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής.

Να αναφέρουμε ότι από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι, κυρίως μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι διαθέσεις για έντονη σύγκρουση φάνηκαν ήδη από τη Δευτέρα με σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και βουλευτών της Αντιπολίτευσης με πιο χαρακτηριστική αυτή μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο ίδιο κλίμα συνεχίστηκε την Τρίτη η συζήτηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάνει λόγο για τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό που ψηφίζεται, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια, να απαντά στο κυβερνητικό αφήγημα των τελευταίων ημερών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τον Αύγουστο του 2018 «ούτε καθαρή, ούτε έξοδο από τα μνημόνια θα έχουμε».

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: