McLaren και Honda διακόπτουν τη συνεργασία τους στη F1

Η είδηση ήρθε από την Ιαπωνία. Από το στρατηγείο της Honda στο Τόκυο.  Η Honda και η McLaren αποφάσισαν να  διακόψουν τη συνεργασία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula One (F1) της FIA (Fédération Internationale de l’Automobile – Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) . Το ισχυρό δίδυμο θα διακόψει τη συνεργασία του μόλις πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της φετινής χρονιάς.  Ήταν μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2015 με την επιστροφή της ομάδας στους αγώνες F1.

Ο Πρόεδρος & Διοικητικός Εκπρόσωπος της Honda Motor Co., Ltd , Takahiro Hachigo δήλωσε :

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τη McLaren προτού εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας, ωστόσο, καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση με την πεποίθηση ότι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση για το μέλλον και των δύο εταιριών. Ως εκπρόσωπος της Honda, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στους θεατές, οι οποίοι μας στήριξαν ιδιαίτερα, αλλά και στους οδηγούς, στα μέλη της ομάδας και σε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή, και μοιράστηκαν μαζί μας τις χαρές και τις απογοητεύσεις από την ημέρα που ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την επιστροφή μας στην F1 το 2015. Η Honda θα συνεχίσει να δίνει μάχες μαζί με τη McLaren μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017, όπως επίσης θα εξακολουθήσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στην F1 το 2018 και πέραν αυτού».

Και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και  Επικεφαλής Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου McLaren, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, δήλωσε με τη σειρά του: «Η Honda είναι μία μεγάλη εταιρία, η οποία, όπως και η McLaren, βρίσκεται στη Formula 1 με στόχο τη νίκη. Παρότι η συνεργασία μας δεν είχε την επιθυμητή επιτυχία, δε υποβαθμίζει τη μεγάλη ιστορία που έχουν μοιραστεί οι δύο εταιρίες, ούτε και τις συνεχείς προσπάθειές μας να πετύχουμε στη Formula 1. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, είναι προς το συμφέρον και των δύο εταιριών να κυνηγήσουμε τις αγωνιστικές μας φιλοδοξίες ξεχωριστά».

McLaren και Honda διακόπτουν τη συνεργασία τους στη F1

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: