Μάχες ενόπλων με τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα σε υπουργείο στην Καμπούλ

Αποκλεισμένη είναι η περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ, όπου σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχειαάγνωστοι φέρεται να εισέβαλαν σε πολυώροφο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Επικοινωνιών, όπου και μάχονται με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι επιβεβαίωσε πως σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών γύρω από το υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριακής Τεχνολογίας αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως η αρχική έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο του υπουργείου. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αφγανική αστυνομία και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo News ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι φαίνεται να μάχονται με τις δυνάμεις ασφαλείας στον πρώτο όροφο των κεντρικών γραφείων του υπουργείου.

Το υπουργείο Επικοινωνιών βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ, περίπου δύο χιλιόμετρα από την ισχυρά φυλασσόμενη «πράσινη ζώνη».

Η έκρηξη σημειώνεται την επομένη της αναβολής επ΄αόριστον μιας συνάντησης ανάμεσα σε Ταλιμπάν και εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης, η οποία επρόκειτο να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την έναρξη της εαρινής τους επίθεσης. Φονικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε πολλές επαρχίες του Αφγανιστάν.

Το αφγανικό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει διενεργήσει επίσης στο παρελθόν πολλές φονικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

(φωτογραφία αρχείου)

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: