«Μαύρο» ρίχνει ο Ερντογάν στα κουρδικά Στρουμφάκια λόγω αποσχιστικών τάσεων

Χάρη στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η κυβέρνηση προχώρησε στη διακοπή δορυφορικού σήματος δέκα καναλιών -κουρδικών ή θεωρούμενων «φίλα προσκείμενων στους αυτονομιστές». Μεταξύ τους, ήταν και το μοναδικό παιδικό κανάλι που εκπέμπει στην κουρδική γλώσσα, το Zarok TV.

Στην κορυφή των ανατρεπτικών του μηνυμάτων βρίσκονται… τα Στρουμφάκια, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Γκάρφιλντ. Όπως ανέφερε στη γερμανική Deutsche Welle (η οποία έχει μπει και η ίδια σε διαμάχη με την Άγκυρα) η επικεφαλής του Zarok TV Ντιλέκ Ντεμιρέλ, το σήμα του καναλιού διακόπηκε απότομα και χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Η Ντεμιρέλ είπε στην DW ότι μέσω δικηγόρων τής διαμηνύθηκε ότι το κανάλι έκλεισε, όπως και τα υπόλοιπα, ως «αποσχιστικό και ανατρεπτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης». Η αναφορά έγινε ανεπίσημα, και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη διαταγή που να μπορεί να οδηγήσει σε νομική απάντηση, ανέφερε η Ντεμιρέλ.  «Θέλουμε να πιστεύουμε πως όποιο λάθος έγινε μπορεί να διορθωθεί και να αρχίσουμε ξανά να εκπέμπουμε» είπε.in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: