Μαύρο κοστούμι: Οι πασαρέλες το ανέδειξαν σε κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν

Το μαύρο κοστούμι είναι το elegant outfit που εμπιστευόμαστε.

Όταν ο θρυλικός Yves Saint Laurent δημιούργησε το iconic «The Smoking» το 1966, είχε στο νου του την νέα, σύγχρονη, δυναμική ηρωίδα του, που μπορούσε να φορέσει το μαύρο κοστούμι, όχι σαν άνδρας αλλά σαν γυναίκα. Έδωσε έτσι μια ουδέτερη υπόσταση σε ένα μέχρι στιγμής καθαρά ανδρικό ρούχο, σήμα κατατεθέν της πατριαρχίας και της απόλυτης κυριαρχίας του αρσενικού.

Έκτοτε, το μαύρο κοστούμι δεν έφυγε ποτέ από την γυναικεία ντουλάπα, καταλαμβάνοντας μια σταθερή θέση στα πιο αγαπημένα μας outfits τύπου uniform, αφού αν έχεις ένα μαύρο κοστούμι, έχεις αμέσως ένα τέλειο look.

Από την πιο επίσημη εκδοχή του, μέχρι τα casual chic office κοστούμια που έχουν σώσει το καθημερινό εξαντλητικό ντύσιμο για το γραφείο, το black suit ανανεώνεται διαρκώς, χωρίς να έχει φύγει στην πραγματικότητα ποτέ από το προσκήνιο.

Το μαύρο κοστούμι όπως το είδαμε στα FW 2022 shows.

Φέτος, ωστόσο , το είδαμε κυριολεκτικά παντού, αφού δεν υπήρξε συλλογή που να μην περιλαμβάνει ένα τουλάχιστον look αφιερωμένο στο μαύρο κοστούμι. Ο Anthony Vaccarello ακολούθησε την κλασική οδό με ένα απόλυτο sexy look, ενός black suit φορεμένο χωρίς top, με satin πέτα.

Η Gucci έδωσε μια πιο vintage άποψη με ένα double-breasted relaxed κοστούμι με χρυσιά κουμπιά, ενώ η Chanel περπάτησε σε γνώριμα μονοπάτια με ένα βελούδινο κοστούμι με χρυσά ανάγλυφα σχέδια και ένα cropped σακάκι με μάο γιακά.Μαύρο κοστούμι: Οι πασαρέλες το ανέδειξαν σε κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν

Photo: Imax Tree

Στους Jil Sander, Dolce & Gabbana και Versace το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι ασυμμετρίες, με τους σχεδιαστές να επιλέγουν πρωτότυπο styling με ένα μαύρο μαντό, κολάν και wide leg παντελόνες σε loose γραμμή κατά περίπτωση.Μαύρο κοστούμι: Οι πασαρέλες το ανέδειξαν σε κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν

Photo:Imax Tree

Ο Michael Kors από την άλλη, παρουσιάζοντας μια άκρως θηλυκή συλλογή για τον επερχόμενο χειμώνα προτείνει ένα tailored κοστούμι σε stripped ύφασμα, με τις γνωστές ασπρόμαυρες ρίγες να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση γύρω από την γυναικεία σιλουέτα.

Έντονοι ώμοι, στενή μέση και xl γραμμές απογείωσαν το business casual στυλ, που εμπιστευόμαστε για την κομψότητα και την διαχρονικότητα του, κάνοντας το την κορυφαία τάση και για την νέα Fall-Winter σεζόν ,που έρχεται.

Διαβάστε επίσης:

Louis Vuitton Fall 2022: Μια συλλογή που έφερε την έμπνευση και την ελευθερία της Gen Z στο catwalk

Οι It bags της νέας σεζόν έχουν ελληνική υπογραφή και υπόσχονται να ανανεώσουν το στυλ μας

Η Κατερίνα Καινούργιου με το νέο mannish κομμάτι που θα φοράμε όλες την άνοιξη

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: