Μαθητική διαμαρτυρία και στην Κέρκυρα

Στους δρόμους βρέθηκαν τη Δευτέρα μαθητές της Κέρκυρας στο πλαίσιο προγραμματισμένης κινητοποίησης της ΕΛΜΕ, αλλά και της πανελλαδικής δράσης, ενάντια στις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία, με αύξηση των μαθητών σε τμήματα, κλείσιμο τμημάτων, με κενά και ελλείψεις ακόμη και σε τμήματα κατευθύνσεων.

Ειδικότερα, οι μαθητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία των 15μελών συμβουλίων των τεσσάρων Γενικών Λυκείων συναντήθηκε με το δήμαρχο.

Αφού άκουσε τους μαθητές, ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα. Έπειτα, συζητήθηκε το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων της πόλης και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τις προσπάθειες του Δήμου για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων παρά την ελλιπή χρηματοδότηση.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να προκαλέσει άμεσα ο Δήμαρχος ευρεία συνάντηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 15μελών και των δημοτικών παρατάξεων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: