Μάθαμε ΓΙΑΤΙ πολλοί Άνθρωποι έχουν μία μικροσκοπική τρύπα στο Αυτί τους και Πάθαμε Πλάκα! Δεν Πάει το Μυαλό σας!

Έχει τύχει ποτέ να στέκεστε κοντά σε κάποιον και να παρατηρήσετε πως έχει μία μικροσκοπική τρύπα πάνω στον χόνδρο του αυτιού του; Πιθανώς να έχετε παρατηρήσει και στον εαυτό σας αυτή την τρύπα. Μην αγχώνεστε, δεν είναι ένα piercing που ξεχάσατε, στην πραγματικότητα λέγεται προωτιαίος κόλπος.

Είναι ένα συνηθισμένο ελάττωμα εκ γενετής και όσοι το έχουν δεν βιώνουν κάποιο άλλο σύμπτωμα, εκτός και αν μολυνθεί. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί κανείς να νιώσει πρήξιμο, ερεθισμό, συσσώρευση υγρών ή πόνο αλλά περνάει εύκολα με μία αντιβίωση.

Οπότε, με άλλα λόγια, αυτές οι μικρές τρύπες είναι απλά άλλο ένα πράγμα που μας κάνει ιδιαίτερους, όπως τα λακκάκια. Κάποιοι έχουν αυτή την τρύπα και στα δύο αυτιά, ενώ άλλοι μόνο στο ένα. Αυτές οι μικρές τρύπες εμφανίζονται σε όλους του τύπους των ανθρώπων και για πολλούς λόγους.

Για παράδειγμα, εάν τις έχετε, σημαίνει ότι γεννηθήκατε έτσι. Αρχίζουν να σχηματίζονται από όταν το έμβρυο βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του. Είναι πολύ πιθανόν να έχει και η μητέρα τις ίδιες τρύπες και αυτό γιατί αυτή η κατάσταση κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

Θεωρείται γενετική μετάλλαξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είστε φρικιό ή μεταλλαγμένος. Υπάρχουν πολλών ειδών μεταλλάξεις που είναι πολύ πιο συνηθισμένες από ότι νομίζετε.

Περίπου 1 στους 100 Βρετανούς έχουν διαγνωστεί με αυτή την κατάσταση. Σε άλλα μέρη του κόσμου όμως, όπως για παράδειγμα την Νότια Κορέα, το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και περίπου 1 στους 20 έχει μία τέτοια τρύπα.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάθεστε δίπλα από έναν άγνωστο, ρίξτε μια ματιά στο αυτί του – θα εκπλαγείτε με το πόσο συχνά θα παρατηρείτε αυτή την μετάλλαξη!

Εσείς έχετε μία τέτοια τρύπα ή κάποιος άλλος από την οικογένειά σας; Πείτε μας στα σχόλια!

Credit: tiphero.com

Πηγή: fanpage.gr

paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: