MasterChef 3: Η παίκτρια που συγκίνησε τον Πάνο Ιωαννίδη [Βίντεο]

Μία από τους διαγωνιζόμενος που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα του MasterChef 3 ήταν Μαρία Τσαπράνη.

Η 22χρονη, εκτός από το μαγειρικό της ταλέντο, μπήκε στο διαγωνισμό θέλοντας να αποδείξει ότι και οι γυναίκες έχουν θέση στην κουζίνα.

Η Μαρία βρέθηκε μπροστά στους κριτές και τους μαγείρεψε αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα από θυμάρι, λέγοντας ότι η συνταγή του πουρέ είναι της γιαγιάς της.

Κατά τη διάρκεια της γνωριμίας με τους κριτές, η 22χρονη δήλωσε ότι έχει δεχθεί ρατσισμό στην κουζίνα.

«Δήλωσα συμμετοχή στο MasterChef για μένα. Ο δεύτερος λόγος είναι για να περάσω ένα μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε πιο αδύναμες από τους άντρες γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος σεφ που δούλεψα μαζί του ήταν πολύ ρατσιστής, δεν ήθελε οι γυναίκες να μπαίνουν στη ζεστή κουζίνα. Και μόλις με έβλεπε μου έλεγε “φύγε από εδώ, οι γυναίκες δεν είναι για τη ζεστή κουζίνα. Από μικρή ήθελα να γίνω μαγείρισσα και με βοήθησε η γιαγιά μου σε αυτό. Ήταν η μόνη που ήθελε να ακολουθήσω το όνειρό μου. Οι δικοί μου δεν ήθελαν και τόσο πολύ να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Και τα αδέρφια μου δεν με έχουν στηρίξει και πολύ γενικά, οπότε θέλω να αποδείξω ότι μπορώ. Έχω φάει πολύ ρατσισμό στην κουζίνα επειδή είμαι γυναίκα. Ο σεφ που είχα τότε ήταν ρατσιστής, υποτιμούσε τις γυναίκες», είπε.

Οταν ήρθε η ώρα της δοκιμής, ο Πάνος Ιωαννίδης βρέθηκε στον πάγκο και δοκίμασε το φαγητό της. «Τον πουρέ μελιτζάνας πώς τον έκανες;», ρώτησε ο κριτής και η Μαρία απάντησε: «Τον πουρέ μελιτζάνας τον έκανα όπως μου τον είχε δείξει η γιαγιά μου, όταν ήταν στη ζωή. Και θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ μαζί μου, να αγωνιούσε μαζί μου, να ήταν εδώ».

«Ο πουρές μελιτζάνας μου θύμισε τη μελιτζάνα που έκανε η δική μου η γιαγιά. Συγχαρητήρια! Και από μένα, φυσικά, έχεις “ναι”», της ο Πάνος Ιωαννίδης εμφανώς συγκινημένος.

Η Μαρία Τσαπράνη έλαβε «ναι» και από τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλου, παίρνοντας την πολυπόθητη ποδιά.

Πηγή: iefimerida.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: