Μαρινάκης: Τσίπρας και Παππάς μου ζήτησαν 26 εκατ. για την τηλεοπτική άδεια του Καλογρίτσα

Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο Real 97,8 παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως η κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όταν αρνήθηκε να δανείσει το ποσό των 26 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, όπως του ζητήθηκε από Τσίπρα και Παππά, προκειμένου ο Καλογρίτσας να πάρει τηλεοπτική άδεια.

«Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«-To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την ΝΕΑ Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.
-Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια τότε περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κύριος Παππάς. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί.
-Ο Νίκος Παππάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26.3 εκατ. ευρώ, της πρώτης δόσης».

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε πως όταν αγόρασε τον ΔΟΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να μπουν σε διευθυντικές θέσεις άτομα της αρεσκείας του: «Εγώ δεν είμαι μπροστινός κανενός και βεβαίως δεν το έκανα. Όταν ανέλαβα το in.gr, το Βήμα και τα Νέα μου είχαν ζητήσει να βάλω σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Σε όλες τις δουλειές είμαι εγώ, δεν κρύβομαι…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός» είπε, για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση».

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: