Maria-Olympia of Greece: Το νέο διεθνές it girl της μόδας που έγινε μούσα του Louis Vuitton

Η κόρη της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Γλίξμπουργκ κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας και είναι το νέο μας girl crush!

Μια πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο. Έτσι χαρακτήρισε η Telegraph την Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουρκ, την πρωτότοκη κόρη της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Γλίξμπουρκ. Αυτό, ωστόσο, δεν δείχνει να την απασχολεί. Παρόλο που ο παππούς της, και τέως Βασιλιάς, Κωνσταντίνος ζει, όπως δήλωσε, μέσα σε μια μόνιμη θλίψη, μετά την οριστική λήξη του θεσμού της βασιλείας για την Ελλάδα, η ίδια απολαμβάνει το ότι δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το πρωτόκολο, έχοντας εξελιχθεί σε έναν πραγματικό «πολίτη του κόσμου».

Γεννημένη στην Νέα Υόρκη και μεγαλωμένη στην Μεγάλη Βρετανία, η Ολυμπία έφυγε στα 18 της, για να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, όπου και σπούδασε fashion marketing. Η αγάπη της για την μόδα ήταν ένας σπόρος που φύτεψε μέσα της από νωρίς η μαμά της, Μαρί Σαντάλ, μια γυναίκα με αψεγαδιάστο στυλ, η οποία υπήρξε μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παρουσίες των 90s, ως μούσα του Valentino και κόρη του δισεκατομμυριούχου, Robert Miller. 

Έκτοτε, η 25χρονη Μαρία Ολυμπία έχει χαράξει την δική της πορεία στον χώρο της μόδας, μετρώντας ήδη συνεργασίες με κορυφαίους οίκους μόδας, αφού η ίδια εργάζεται ως μοντέλο. Έχει περπατήσει στα shows των Dolce & Gabbana και Isabel Marant, και ήταν το κεντρικό πρόσωπο την νέας καμπάνια του οίκου Louis Vuitton, για την θρυλική Capucines bag, αλλά και για τον οίκο Dior για την Lady Dior bag.

Πριν από έναν περίπου χρόνο ανακοίνωσε και τη νέα της συνεργασία με το beauty brand, «The organic Pharmacy», δημιουργώντας μια σειρά από skin care products με την υπογραφή της. Η ίδια δηλώνει εμμονική με το skin care routine ης, μια συνήθεια που έχει πάρει από την μητέρα της. 

Το iconic στυλ της Μαρίας Ολυμπίας την έχει κάνει το νέο αγαπημένο μας style icon.

 Με εξώφυλλα σε όλα τα μεγάλα διεθνή περιοδικά όπως τα Vogue Arabia, Harper’s Bazaar Ισπανίας, W, Teen Vogue και Tatler είναι το νέο μας girl crush, αφού κάθε της εμφάνιση είναι τουλάχιστον inspiring. 

Το προσωπικό της instagram account είναι ένα μικρό δείγμα της fashion forward αισθητική της, αφού η Μαρία Ολυμπία είναι από τα πιο stylish κορίτσια του διεθνούς jet set. Μαζί με την Ευγενία και Ηλέκτρα Νιάρχου, αλλά και με την Nicky Hilton, είναι οι πιο etxravagant παρουσίες των parties. 

Η ίδια αγαπά τα μικροσκοπικά shorts και τα micro minis φορέματα με shiny υφές, κεντήματα, παγιέτες και φτερά. Γενικά τα party looks της έχουν ένα θεατρικό χαρακτήρα, είτε επιλέξει ένα sexy total Dundas σύνολο , με κατακόκκινες παγιέτες, είτε ένα πετρόλ Gucci κοστούμι, είτε πάλι ένα maxi ολοκέντητο φόρεμα The Attico με λευκά φτερά. 

Maria Olympia of Greece: Το νέο διεθνές it girl της μόδας που έγινε μούσα του Louis Vuitton

Στην everyday ντουλάπα της θα βρει κανείς από την άλλη, πιο minimal επιλογές με classic blue deinims, μονόχρωμα tops, sneakers και ρομαντικά polka dresses, που αγαπά να φορά τα καλοκαίρια στο Πόρτο Χέλι, στην βίλα του παππού της δίπλα στο κύμα. Πάντα, ωστόσο, δίνει στα looks της το απαραίτητο twist με μια statement τσάντα ή ένα ζευγάρι signature παπούτσια. 

Η ίδια ήταν, ίσως, και η πιο εντυπωσιακή παρουσία στον γάμο του Φιλίππου και της Νίνα Φλορ, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στην μητρόπολη Αθηνών, επιλέγοντας το μπλε χρώμα, τόσο για την ημέρα της τελετής, όσο και για το pre wedding party. Στο γάμο επέλεξε ένα φόρεμα  από την Emilia Wickstead και της διάσημες «Carrie pumps» του Manolo Blahnik, ενώ το προηγούμενο βράδυ εντυπωσίασε με ένα πιο θηλυκό και ανάλαφρο item από το brand Alexis. Τα ιδιαίτερα τσαντάκια που κρατούσε και τις δύο μέρες ήταν custom δημιουργίες της σχεδιάστριας Olympia Le-Tan, τα οποία μοιάζουν με παιδικά βιβλία σε απόλυτα fun διάθεση, με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. 

Maria Olympia of Greece: Το νέο διεθνές it girl της μόδας που έγινε μούσα του Louis Vuitton

«Η κόρη μου η κροτίδα», έτσι αποκαλεί ο Παύλος την μοναχοκόρη του. Δεν ξέρουμε αν όντως πρόκειται για κροτίδα, πάντως η Μαρία Ολυμπία μοιάζει μέχρι στιγμής με ένα πολύχρωμο πυροτέχνημα στον κόσμο της μόδας.

Διαβάστε επίσης:

Η Μαρία Μπεκατώρου μεταμόρφωσε ένα satin pyjama set με μία μόνο κίνηση

Πουκάμισο και γραβάτα: Το trend που είδαμε στα FW22 catwalks και θα φορέσουμε ήδη από την άνοιξη

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: