Μάρδας: Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, μίλησε για «ανατολίτικο παζάρι» από πλευράς Τουρκίας. 

«Σε επίπεδο αρχών η ΕΕ δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα. Μπορεί σε επίπεδο ανατολίτικου παζαριού να μπαίνουν όλα σε διαπραγμάτευση αλλά αν λάβουμε κατά νου το πρώτο μέρος της συνθήκης της Λισαβόνας τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον RealFm.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Η Τουρκία είναι συνδεδεμένο κράτος με την ΕΕ στα πλαίσια μιας τελωνειακής ένωσης. Ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεννόηση με την ΕΕ. Οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την ΕΕ δεν θα βλάψει την ΕΕ αλλά την ίδια την Τουρκία. Σε ότι αφορά την πίεση, αυτή ασκείται προς την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες οι κινήσεις της Τουρκίας οδηγούν σε μια καθυστέρηση της σύνδεσης της με την ΕΕ. Η ένταξή της έχει απομακρυνθεί πολύ. Η απομάκρυνσή της ξεκίνησε μετά τα Ίμια. Εκείνος που έχασε ήταν η Τουρκία. Όπως λέμε συχνά το τραίνο της ιστορίας δεν περνάει συχνά. Η ΕΕ θα δείξει πως θα κινηθεί εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: