Μάνη: Ισόβια στον 49χρονο που σκότωσε τον θείο του για μια θέση πάρκινγκ

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 45χρονο άνδρα, ο οποίος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον 65χρονο θείο του, λόγω διαμάχης που είχαν για μια θέση πάρκινγκ, τον Απρίλιο του 2013 στις Καλλονιές Μάνης. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο δράστης  ισχυρίστηκε πως νόμιζε ότι ο άνδρας που σκότωσε ήταν ο διάβολος.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος λογομαχούσε συχνά με έναν ξάδερφό του γιατί έπιανε τη θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του και τον εμπόδιζε να φύγει. Κατά τη διάρκεια της διαμάχης, άρπαξε την καραμπίνα και την έστρεψε εναντίον του ξαδέρφου του, αλλά τότε μπήκε στη μέση ο 65χρονος πατέρας του θύματος και θείος του δράστη και δέχθηκε τις σφαίρες. Εκτός από τον θείο που τραυματίστηκε θανάσιμα, τραυματίστηκαν από τα σκάγια η θεία και η 6χρονη τότε κόρη του ξαδέλφου του.

Σύμφωνα με κατάθεση ψυχιάτρου, ο κατηγορούμενος πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας, ωστόσο το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, μειώνοντας ελάχιστα την ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: