Μάλωσε με τον αδερφό του και έχτισε μπροστά από το μπαλκόνι του το πιο λεπτό σπίτι για να του κρύψει τη θέα

Λεπτό σπίτι της πόλης: Πρόκειται για ένα σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Βηρυτού στο Λίβανο. Ωστόσο, από πίσω του βρίσκεται μια τραγική ιστορία. Μια ιστορία διχόνοιας. Το σπίτι έχει πλάτος εξήντα εκατοστά στο πιο λεπτό σημείο του. Γενικά, φτάνει μέχρι και τα τέσσερα μέτρα, ενώ έχει λάβει το όνομα «αλ μπάσα», το οποίο σημαίνει «φθόνος» στα Αραβικά.

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του ’50. Υπήρξε το αποτέλεσμα σε μία διαμάχη μεταξύ δύο αδερφών.

Τα αδέλφια κληρονόμησαν τη γη του πατέρα τους. Μεταγενέστερα, το οικόπεδο κόπηκε στη μέση από τον Δήμο. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, ένα κομμάτι, να μείνει τοποθετημένο επάνω στο δρόμο.

Το ένα από τα δύο αδέρφια, στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο μέρος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Έτσι, έχτισε αυτή την ιδιόρρυθμη κατασκευή. Δηλαδή, το λεπτό σπίτι της πόλης.

Όμως, είχε και έναν ακόμη σκοπό. Αυτός, δεν ήταν άλλος από το μπλοκάρισμα της θέας του αδερφού του προς τη θάλασσα.

Όταν χτίστηκε, μείωσε δραματικά την αξία του σπιτιού του αδερφού του.

Το συγκεκριμένο κτήριο έχει δύο διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Στην αρχή ήταν πορνείο. Στη συνέχεια ήταν καταφύγιο για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Σήμερα, αποτελεί μια ανάμνηση για τη διαμάχη μεταξύ των δύο αδερφών. Φαίνεται πως θα μείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βρίσκεται τοποθετημένο σε περιοχή που δεν δύναται να χτιστεί κάτι άλλο. Έτσι, αναμένεται να μείνει ως έχει.

Πηγή: enimerotiko.gr

Adblock test (?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: