Μακροχρόνια σχέση: Τι φταίει και νιώθεις ότι δεν «τραβάει»;

Έχω μια σχέση 7 χρόνια και το τελευταίο διάστημα νιώθω μια αλλαγή μέσα μου για τον σύντροφό μου. Δεν έχει γίνει κάτι, κάποιος τσακωμός ή κάτι που να με πείραξε. Πάντα είχαμε μια φυσιολογική σχέση.

Το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι συνέχεια αν τον αγαπώ και αν θέλω να συνεχίσω μαζί του. Μου έχουν δημιουργηθεί αρκετές αμφιβολίες που ποτέ δεν τις είχα. Επίσης συγκατοικούμε τα τελευταία 2 χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι πέρασα μια δύσκολη περίοδο με πολύ άγχος και κρίσεις πανικού που όμως, ξεπέρασα. Εκείνος ήταν συνέχεια δίπλα μου και με ενθάρρυνε. Τι μπορεί να φταίει και νιώθω έτσι για εκείνον;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Αυτό που βιώνετε είναι μάλλον κάποια αλλαγή μέσα σας η οποία έχει και επίπτωση κατ’ επέκταση και στον σύντροφο σας, αλλά και στη σχέση σας μαζί του.

Το γεγονός πως περάσατε κάποιες κρίσεις πανικού πέρσι και βιώνατε διάχυτο άγχος σημαίνει πως κάτι σας ταλαιπωρεί μέσα σας και δεν μπορείτε, (ή ίσως και να μπορέσατε) να το αντιμετωπίσετε. Αυτό το βίωμα στη συνέχεια δημιούργησε μια ψυχική μετατροπή μέσα σας.

Είναι φυσιολογικό αυτό το αίσθημα

Αλλάξατε ως προς την ψυχική σας κατάσταση και επομένως ο τρόπος που συνδιαλέγεστε με τους γύρω σας, αλλά και τα συναισθήματα σας προς αυτούς, κατά συνέπεια. Είναι λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, ως και φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν αισθάνεστε το ίδιο απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο και για το μέλλον της σχέσης σας.

Χρειάζεται να κάνετε μια καλή ενδοσκόπηση ως προς τα αισθήματα σας και να δείτε τι σας αντιπροσωπεύει και τι όχι. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά.

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Μπορείς να τον φέρεις πίσω σε εσένα;

Χώρισα από μια μακροχρόνια σχέση: Θα βρω ξανά τη χαρά;

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Πώς να τον διαχειριστείτε;

Μακροχρόνια σχέση: 9 πράγματα που φέρνουν ευτυχία

Μακροχρόνια σχέση: Πώς χάνεται η θέληση για σeξ και τι μπορείς να κάνεις

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: