Μακρόν: «Ο Πούτιν αρνείται να σταματήσει, προσώρας, τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας»

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο διάλογος για να αποφευχθεί η ανθρώπινη τραγωδία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις επαφές μου. Πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος

«Ο πρόεδρος Πούτιν αρνείται να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, η οποία διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το τηλεφώνημα έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Ρωσίας με σκοπό να ενημερώσει τον Γάλλο ομόλογό του για όσα γίνονται στο μέτωπο του πολέμου. Η αποψινή τηλεφωνική επικοινωνία ήταν η τρίτη κατά σειρά από τη μέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

«Μίλησα με τον πρόεδρο Πούτιν σήμερα το πρωί. Αρνείται σε αυτό το σημείο να σταματήσει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο διάλογος για να αποφευχθεί η ανθρώπινη τραγωδία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις επαφές μου. Πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα», ανέφερε αρχικά.

«Ο διάλογος για την προστασία των πληθυσμών, η επίτευξη χειρονομιών που θα αποτρέψουν ανθρώπινα δράματα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο: αυτό είναι το νόημα της δέσμευσής μου στο πλευρό του προέδρου Ζελένσκι και της διεθνούς κοινότητας. Η αποφασιστικότητά μου ήταν και θα παραμείνει απόλυτη», πρόσθεσε στην ίδια ανάρτηση ο Γάλλος πρόεδρος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: