Μάκης Βορίδης: Ξεκάθαρα υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά


Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά έδωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega δήλωσε παράλληλα ότι «οι κτηνοτρόφοι δεν θα πρέπει ν” ανησυχούν για τη διάθεση αμνοεριφίων αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει θέμα μειωμένης της ζήτησής τους, όσο κυρίως θέμα τιμών».

«Γενικότερα, τόνισε ο υπουργός, δεν υπάρχουν οι παράγοντες που θα μπορούσαν να επιφέρουν ελλείψεις σε προϊόντα. Θέμα ελλείψεων θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνον αν κράτη για διάφορους δικούς τους λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με πραγματικές ελλείψεις, ακολουθήσουν δικές τους εμπορικές πολιτικές και αρχίσουν να βάζουν περιορισμούς με στόχο να ανεβάσουν τις τιμές».

Ωστόσο ο κ. Βορίδης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «σε ορισμένα βασικά προϊόντα, όπως είναι τα πορτοκάλια, έχει αυξηθεί η τιμή καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση. Αυτό όμως εντάσσεται στις διαφοροποιήσεις στις καταναλωτικές συνήθειες που παρατηρούνται. Μπορεί να ακριβύνουν τα πορτοκάλια, αλλά να φτηνύνουν άλλα προϊόντα όπως τα μήλα. Αυξομειώσεις στις τιμές των προϊόντων είναι λογικό να υπάρξουν».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: