Μακένζι Σκοτ: Έκανε τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ σε προσκόπους της Αμερικής

Η οργάνωση «κορίτσια πρόσκοποι της Αμερικής» έλαβε τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από ένα άτομο, ύψους 84,5 εκατομμυρίων δολαρίων, από  την Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η δωρεά θα δοθεί σε 29 τοπικά συμβούλια που επέλεξε η Σκοτ, μαζί με την οργάνωση.

Η Σκοτ έγινε μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο μετά το διαζύγιό της το 2019 από τον Τζεφ Μπέζος.

Πέρυσι, ανακοίνωσε δωρεές ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχεδόν 300 οργανισμούς, μετά από δωρεές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για διάφορους σκοπούς το 2020.

Από τα μέσα του 2020, η Σκοτ έχει δωρίσει 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 1.200 οργανισμούς, σύμφωνα με το Forbes.

Η δωρεές προς τις προσκοπίνες θα χρησιμοποιηθούν, εν μέρει, για «τη δημιουργία πιο δίκαιων ευκαιριών συμμετοχής σε κοινότητες» και για «την προώθηση της ουσιαστικής καινοτομίας των προγραμμάτων για τα τρέχοντα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των κοριτσιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το CNN.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτάχυνση στις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τα κορίτσια να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τις διασυνδέσεις που χρειάζονται για να ηγηθούν στις κοινότητές τους και παγκοσμίως», δήλωσε η CEO των προσκόπων, Sofia Chang, σε μια ανακοίνωση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: