Μακελειό στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος

(ΦΩΤΟ Αρχείου)

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν από τη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) οι οποίοι σκότωσαν 280 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

«Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια […] χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ» δήλωσε.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να εισέλθουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί περίπου 30 βομβιστές-καμικάζι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν τουλάχιστον 85 αμάχους και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε επιθέσεις που διενήργησαν χθες σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: