Μάας: Στο πλευρό της Ελλάδας Γερμανία και ΕΕ – Μια σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή [βίντεο]

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Κύριος σκοπός της επίσκεψής μου είναι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είδαμε κλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες και μας προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό. Θα συνεχίσω το ταξίδι μου στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση», σημείωσε ο Μάας.

«Έχω 2 μηνύματα στις αποσκευές μου. Ότι η Γερμανία και όλη η ΕΕ ειναι στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Το δεύτερο, είναι ότι περιμένουμε ένα δείγμα αποκλιμάκωσης και μια πρόθεση για διάλογο υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές δίκαιο. Η παρούσα κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο είναι παιχνίδι με την φωτιά και η οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», πρόσθεσε.

«Κάθε καταστροφική δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει το επόμενο διάστημα», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός και τόνισε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την διαδικασία διαλόγου και υπογράμμισε ότι αναμένει κινήσεις αποκλιμάκωσης και διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε ακόμη:Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νότια της Κρήτης [βίντεο]

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: