Λύθηκε το θέμα με τον παιδίατρο στο νοσκομείο της Σάμου με παρέμβαση του Βασίλη Κικίλια


Στην άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από την Τρίτη 16 Ιουλίου, έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του. Η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του νοσοκομείου από την άδειά της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι από την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου το Νοσοκομείο Σάμου, έμεινε χωρίς παιδίατρο λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου. Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα παιδάκια και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.

Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές. Η Ομοσπονδία ζητούσε από τον υπουργό Υγείας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως τονίζει «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: