Love Your Local Market: Η Καλλιθέα «αγαπάει την αγορά της»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαΐου κι θα διαρκέσουνμέχρι την Πέμπτη 25 Μαΐου

Στηρίζοντας το Ευρωπαϊκό του προφίλ ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά  στον πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την Αγορά μου» (Love Your Local Market) με την υποστήριξη του Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας).

Στη Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Δαβάκη, στις 23, 24 και 25 Μαΐου, διοργανώνεται  «Το κυνήγι των κρυμμένων γεύσεων» για τους μικρούς μας φίλους,  αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και ελαφρολαικό τραγούδι  και φεστιβάλ γευστικών δοκιμών σε μία από τις συνοικίες του Λεκανοπεδίου που ούτως ή άλλως έχει μπεί στην ατζέντα των απανταχού “ψαγμένων”  της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας στηρίζοντας την επιτυχία της ως γαστρονομικού προορισμού στο τρίπτυχο γεύση, ποιότητα , τιμή.   Συγκεκριμένα :

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαΐου με το 2ο κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας, διάρκειας τριών ημερών, που στοχεύει να εντοπίσει το γαστρονομικό πλούτο των καταστημάτων εστίασης και να τον προβάλλει μέσα και έξω από τα σύνορα του Δήμου. Την Πέμπτη 25 Μαΐου από τις 9 π.μ. – 2 μ.μ. οι επαγγελματίες της κλειστής-σκεπαστής αγοράς θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους πελάτες τους εκλεκτά εδέσματα από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων τους.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Δαβάκη στις 7 μ.μ., επιχειρήσεις εστίασης θα παρουσιάσουν παραδοσιακές ποντιακές συνταγές αλλά και θαλασσινούς μεζέδες, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό φεστιβάλ γευστικών δοκιμών.

Αμέσως μετά οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με μια συναυλία με ρεμπέτικα και ελαφρολαικά τραγούδια με τη Ντένια Κουρούση και την ορχήστρα της. 

Οπως δηλώνει σχετικά στο protothema. gr ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος: «Στην προσπάθειά μας να βάλουμε την Καλλιθέα στον Τουριστικό χάρτη της Αττικής, συμμετέχουμε σε έναν μεγάλο θεσμό που στόχο έχει να ενισχύσει την τοπική αγορά αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο γαστρονομικό  προφίλ του Δήμου  με τα καταστήματα  Ρωσικης και Ποντιακής κουζίνας και τις ιστορικές ψαροταβέρνες στις Τζιτζιφιες».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης Μανώλης Κωστάκης επισημαίνει  :  “Η  τοπική της Αγορά της  Καλλιθέας γιορτάζει  και καλεί τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να διασκεδάσουν συμμετέχοντας  στο διαδραστικό μας παιχνίδι και να απολαύσουν την φιλοξενία μας ” 

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: