Λουκουμάδες της γιαγιάς μου απίθανοι εύκολοι τραγανοί αφρός !!!

 Θυμήθηκα την γιαγιάκα μου που όταν θέλαμε μικρά γλυκό μας έφτιαχνε κάτι λουκουμάδες μα κάτι λουκουμάδες !!!! Δεν είχε …ίντερνετ να δει συνταγή όλα με το μάτι και ήταν υπέροχοι ..έτσι έγιναν και σε μένα απόψε ..τους έκανα ακριβώς όπως εκείνη …. !!!! Διέλυα την μαγιά στο ποτηράκι άκουγα τον ήχο και νόμιζα ότι ήταν εδώ και …το έκανε εκείνη ..όπως τότε εκείνα τα πολύ ωραία αθώα χρόνια .. !

Λοιπόν θα σας τους πω κι αν θέλετε τους φτιάχνετε το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ωραίοι οικονομικοί κριτσανιστοί  μελωμένοι κ μυρωδάτοι με την κανελίτσα συν λίγο σουσαμάκι !!!

Σε ένα μπολ έβαλα για 25 λουκουμάδες 2 φλυτζάνια του τσαγιού η 2 κεσεδάκια από γιαούρτι αλεύρι για ολες τις χρήσεις .

.

Σε μισό ποτήρι χλιαρό νεράκι διέλυσα 1 φακελάκι μαγιά .

Εριξα στο αλεύρι λίγο αλατάκι και 1 κουταλάκι όχι γεμάτο κοφτό μηλόξυδο ..η γιαγιά έβαζε ξύδι Ανακάτεψα .

Εριξα το νεράκι με την μαγιά και με ένα κουτάλι ανακάτευα και πρόσθετα λίγο λίγο χλιαρό νεράκι μέχρι να γίνει ένας  χυλός παχύρευστος .

Σκέπασα το μπολ με ένα πιάτο και είχα ανάψει την εστία της κουζίνας ίσα να ζεσταθεί μόνο όχι να κάψει και το ακούμπησα επάνω .

Το άφησα μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα .

Εβαλα σε κατσαρολάκι μπόλικο καλαμποκέλαιο να κάψει .

Επαιρνα με την χούφτα χυλό την έσφιγγα μετά και με κουτάλι βρεγμένο επαιρνα αυτό που έβγαινε σαν μπαλίτσα και το έριχνα στο καυτό λάδι γρήγορα γρήγορα γιατί γίνονται αμέσως .

Με τρυπητή κουτάλα τους  έκανα ένα γύρισμα αφού είχαν πάρει χρώμα τους έβγαζα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός .

Τους έβαλα ολους στο μπολ έριξα κανελιτσα μπόλικο μελάκι και σουσάμι προαιρετικά ..

Κάθε φορά που περνουμε το μείγμα από το χέρι το κουτάλι το βουτάμε σε ένα φλιτζάνι νερό που έχουμε κοντά μας !!!

Γίνονται κριτσανιστοί απ έξω αφρός μέσα .. !!!

Αυτοί λοιπόν είναι οι λουκουμάδες που έφτιαχνε η γιαγιάκα μου δεν διαφέρουν πολύ από τις τωρινές  συνταγές απλά για εκείνη ηταν παιχνιδάκι ..ολα τα μετρούσε με το μάτι κι όλα ηταν φανταστικά από τα χεράκια της !!! Οσο για τους σημερινούς .. εξαφανίστηκαν στο λεπτό !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: