Louis Vuitton: Η συλλογή του οίκου για τη σεζόν SS22 παντρεύει το παρελθόν με το μέλλον

Louis Vuitton: Η συλλογή του οίκου για τη σεζόν SS22 παντρεύει το παρελθόν με το μέλλον

Ανέβηκε μια διαδηλώτρια στο catwalk με το σύνθημα «Υπερκατανάλωση = Αφανισμός»

Mε αφορμή τα 200στά γενέθλια του Louis Vuitton, ο Nicolas Ghesquière, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, παρουσίασε 45 περίτεχνα σύνολα στη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στη λήξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού με φόντο το Passage Richelieu του Λούβρου. Το γνωστό μουσείο μεταμορφώθηκε σ” ένα ballroom του 18ου αιώνα με καθρέφτες και vintage πολυελαίους.

Πηγή έμπνευσης του Ghesquière μια νέα σειρά του HBO

Ο σχεδιαστής άντλησε έμπνευση από την ambassador του οίκου, Alicia Vikander, και τον ρόλο της στη νέα σειρά του HBO «Irma Vep», η οποία είναι ένα remake μιας κλασσικής ταινίας του 1915, το «Les Vampires». «Μού αρέσει η φιγούρα ενός βαμπίρ που ταξιδεύει στον χρόνο και προσαρμόζεται στο dress code της κάθε εποχής, ενώ κουβαλά και τον αέρα του παρελθόντος», δήλωσε ο Nicolas Ghesquière.

Giambattista Valli S/S 2022: Μια ρομαντική συλλογή στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου

«Η συλλογή Spring/Summer 2022 collection είναι μια πρόσκληση στον le grand bal του Χρόνου. Απόψε ο χρόνος είναι χωρίς συνέπεια. Όμως ο χρόνος είναι τα πάντα. Διαλύει τις λειτουργίες και τους κώδικες. Ενοποιεί τις γκαρνταρόμπες. Η μέρα γίνεται νύχτα. Η ταπεινή στολή γίνεται πολυτελής», διαβάζει κανείς στις σημειώσεις του οίκου για την παρουσίαση της SS22 συλλογής.

Τα designs της συλλογής – Ένα ταξίδι στον χρόνο

Η συλλογή του Ghesquière μάς ταξίδεψε στη Βικτωριανή εποχή και όλα τα σύνολα του ήταν λες και τραβήχτηκαν από τον 18ο αιώνα. Τα deconstructed ballroom φορέματα συνδυασμένα με jeans και σατέν δετά peep toed sneakers, τα εντυπωσιακά looks με μεταλλιζέ λεπτομέρειες, οι δαντέλες και οι διακοσμημένοι γιακάδες πάνω σε παλτό και άλλα πανωφόρια ήταν τα looks που ξεχωρίσαμε στο υπέροχο show του οίκου μόδας. Φυσικά από το show δεν έλειψαν και τα tweed σακάκια, κοστούμια και πανωφόρια με τονισμένους ώμους και βάτες.

Η συλλογή φροντίζει να κάνει το dramatic την πιο δυνατή έκφραση στο στυλ μέσω των statement αξεσουάρ, όπως των μεγάλων art nouveau γυαλιών και των εντυπωσιακών head pieces.

«Όλα μεταφέρονται», δήλωσε ο Ghesquière. «Σε αυτό το μπαούλο, χώρεσαν ένα φόρεμα από τα 20s, ένα τζιν από τα 90s και μια πουά μπλούζα από τα 80s. Ο χρόνος περνά και τα ρούχα εξελίσσονται. Η συναισθηματική τους αξία αυξάνεται διαρκώς και ο οίκος μας είναι απόλυτα συντονισμένος με αυτή την πραγματικότητα», ολοκλήρωσε.

Aπό το show δεν έλειψαν και τα ευτράπελα καθώς μια διαδηλώτρια από την ακτιβιστική οργάνωση Amis de la Terre France εισέβαλε στην επίδειξη μόδας του οίκου και περπάτησε στην πασαρέλα, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα για τον αντίκτυπο της υπέρμετρης κατανάλωσης στον πλανήτη. Άνδρες της ασφάλειας την οδήγησαν εκτός του χώρου στην συνέχεια.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από το show.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Louis Vuitton SS22

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: