Louis Vuitton Fall 2022: Μια συλλογή που έφερε την έμπνευση και την ελευθερία της Gen Z στο catwalk

Louis Vuitton Fall 2022: Μια συλλογή που έφερε την έμπνευση και την ελευθερία της Gen Z στο catwalk

Πώς μοιάζει στα αλήθεια μια συλλογή αφιερωμένη στην νεότητα; Ο Nicolas Ghesquière παρουσίασε μια συλλογή αφιερωμένη στην Annie Hall του μέλλοντος. 

«Ποίηση της εφηβείας». Αυτός ήταν ο τίτλος της νέας Fall Ready to Wear συλλογής του οίκου Louis Vuitton για το 2022. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Nicolas Ghesquière δημιούργησε μια σειρά αφιερωμένη στην νεότητα, στον έντονο και ειλικρινή ρομαντισμό τους, στον ιδεαλισμό της ηλικίας τους και στην ελπίδα που τρέφουν για το μέλλον.

Το show πραγματοποιήθηκε στο Musée d’Orsay, όπου και φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά το catwalk ενός οίκου. Ο Louis Vuitton διεκδικεί εξάλλου την πρωτιά με τα πιο ειδυλλιακά spots για την παρουσίαση των συλλογών του.

Μια συλλογή βάλσαμο στην καρδιά της ταραγμένης ανθρωπότητας, μέσα σε μια Εβδομάδα Μόδας που στιγματίστηκε βαθιά από τα παγκόσμια τεκταινόμενα και την φρίκη του πολέμου. Ένα ακόμη πλήγμα για την νέα γενιά, που αφού παρακολούθησε για δύο ολόκληρα χρόνια την εξέλιξη της πανδημίας, τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την απειλή του πολέμου.

Οι περισσότεροι αναφέρονται στην Gen Z ως την γενιά που ανέδειξε το Tik Tok και επανάφερε τα trends των 90s και 00s, αντλώντας έμπνευση από δύο δεκαετίες που για εκείνους μοιάζουν μακρινό παρελθόν, παρά μια περασμένη, νοσταλγική πραγματικότητα. Έτσι και ο Nicolas Ghesquière θέλησε να δώσει μια νέα καθημερινή «στολή» σε αυτή την γενιά, ένα uniform γεμάτο αντιθέσεις, που πατά στο πιο διάσημο και αγαπημένο trend του Tik Tok, το layering.

Η πανδημία συνέβαλε σίγουρα στην ανάδειξη του layering ως αγαπημένο styling trick, αφού ότι πιο υπερβολικό, extravagant και ακραίο είναι απόλυτα αποδεκτό και ίσως αναμενόμενο, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια που κλεισμένοι μέσα στο σπίτι στερηθήκαμε την έκφραση μέσα από το καθημερινό μας ντύσιμο.

Το iconic look της Annie Hall ξαναζωντάνεψε μέσα από τα μάτια της Gen Z

Μια σύγχρονη Annie Hall εμφανίστηκε στο catwalk με την ambassador του οίκου Ho Yeon Jung, που γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Squid Game», να ανοίγει το show με ένα look tribute στην iconic ηρωίδα του Woody Allen, που ενέπνευσε την μόδα με το ανδρόγυνο στυλ της. Πολύχρωμες γραβάτες συνδυάστηκαν με wide leg παντελόνια, bomber jackets και oversized κοστούμια με στρογγυλούς ώμους, αφού το tailoring ήταν αυτή την φορά στην υπηρεσία της άνεσης και του coolness.

Ρομαντικά, φίνα maxi φορέματα και φούστες με ανάλαφρα υφάσματα φορέθηκαν με μεγάλα, μακριά sweaters και polo ριγέ μπλουζάκια, που ενίοτε δένονται γύρω από την μέση, σαν να δανειστήκαμε μόλις το oversized shirt του φίλου μας. Όλες οι tailored σιλουέτες μας πήγαν πίσω στα 80s με τα κοστούμια και τα παλτά να παρουσιάζονται σε loose γραμμές, ενώ τα tops με τις μακριές τσέπες που ακουμπούσαν το πάτωμα έδωσαν ένα φουτουριστικό touch σε ένα κατά τα άλλα comfortable look με μαλακά, cozy υφάσματα.

Το layering ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της συλλογής, με schoolish, preppy φορέματα να συνδυάζονται με basic ζιβάγκο tops, μαρινιέρες και printed μπλουζάκια με neon λεπτομέρειες.

Το ερώτημα είναι πόσο layering, είναι πραγματικά too much layering; Απάντηση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει όριο στην φαντασία και την δημιουργικότητα της νεότητας. «Η ελευθερία είναι τα πάντα,» έγραψε ο Nicolas Ghesquière, «χωρίς οδηγίες και εμπόδια».

Διαβάστε επίσης:

8 στυλ παπουτσιών που πρέπει να έχει φορέσει κάθε γυναίκα πριν κλείσει τα 30

Balenciaga Fall ’22: O Demna Gvasalia χώρεσε όλη τη δυστοπία του 21ου αιώνα σε ένα show

9 celebrity looks στο κόκκινο χαλί που εμπνεύστηκαν από τους κινηματογραφικούς τους ρόλους

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: