LOOK GRAND – BUY SMART: Tips για το απόλυτο cheap and chic look

Οι περισσότερες από εμάς, γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη εσωτερική «πάλη», από τη στιγμή που ανοίγουμε τη γεμάτη από ένα «βουνό» ρούχων και αξεσουάρ ντουλάπα μας και την ίδια στιγμή, νιώθουμε πως δεν βρίσκουμε τίποτα να φορέσουμε. Όχι, δεν είμαστε παράλογες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να παραδεχτούμε πως οι αγορές που κατά καιρούς κάνουμε, ίσως είναι κάπως απερίσκεπτες. Ωστόσο, η ερώτηση και η πρόκληση παραμένει η ίδια: «Πώς θα καταφέρουμε να είμαστε in fashion και ευπαρουσίαστες, χωρίς να “ξεχειλώσουμε” το πορτοφόλι μας;».

Στην Αμερική των 60’s, η Αμερικάνα δημοσιογράφος Catherine Milinaire κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Cheap and Chic». Έναν «χρυσό» οδηγό από συμβουλές για κάθε κορίτσι που ήθελε να δημιουργήσει ένα δικό του, προσωπικό στυλ. Με άλλα λόγια, σε λίγες μόνο σελίδες απέδειξε πως το στυλ δεν είναι ακριβό και σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορείς να πληρώσεις και να παραλάβεις ετοιμοπαράδοτο από κάποιο κατάστημα. Για να δείχνεις όντως υπέροχη, το μόνο που χρειάζεται, είναι να εκπαιδευτείς στο να κάνεις αγορές… έξυπνα. Ακολουθώντας τα παρακάτω τρία βήματα, εμπνευσμένα από το βιβλίο που προαναφέρθηκε, να είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις.

LOOK GRAND   BUY SMART: Tips για το απόλυτο cheap and chic look

Δώσε σημασία στη λεπτομέρεια

Σκέψου, τι είναι εκείνο που κάνει τις πιο fashion προσωπικότητες να ξεχωρίζουν; H Audrey Hepburn, η Jackie O, η Elizabeth Taylor, η Twiggy, όλες είχαν μία λεπτομέρεια, η οποία κατάφερε να τις ξεχωρίσει. Ναι, είναι δύσκολο να βρεις εν μία νυκτί το δικό σου «σήμα κατατεθέν». Μπορείς όμως με ένα μόνο αξεσουάρ για να αποκτήσεις μία πιο συγκεκριμένη στιλιστική ταυτότητα. Αγοράζοντας για παράδειγμα, ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών οράσεως ή ηλίου, θα έχεις ήδη προσθέσει μία χαρακτηριστική «πινελιά» στην εικόνα σου για αυτό το καλοκαίρι. Tα καταστήματα Grand Optical, διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία από μάρκες, σχέδια και χρώματα, υπογεγραμμένα από τους μεγαλύτερους οίκους, Michael Kors, Chloe, Fendi, Prada, Bulgari, Ray-Ban, Tom Ford, Dior, Love Moschino, Marc Jacobs, αλλά και δικές τους εξίσου ποιοτικές επωνυμίες όπως, In Style, MikkiNinn, D by D, Sensaya, Julius και C-line. Το εξυπηρετικό προσωπικό από οπτικούς, όχι μόνο θα σε κατευθύνει στο σχέδιο που σου ταιριάζει καλύτερα αλλά θα σου προσφέρει και δωρεάν έλεγχο οράσεως!

Επένδυσε στη διαχρονικότητα

Τι άλλο θα χρειαστεί να κάνεις; Nα καταγράψεις τα items τα οποία περιλαμβάνει η ντουλάπα των ονείρων σου. Μην ξεχνάς πως μία μικρή ντουλάπα από διαχρονικά κομμάτια καλών υφασμάτων, τα οποία αναδεικνύουν την προσωπικότητά σου, είναι προτιμότερη από ένα… χάος ρούχων. Κατέγραψε μία αναλυτική λίστα με όσα θες να κρατήσεις από την ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σου και ξεκίνα μία δεύτερη με τα ρούχα «κλειδιά» που θα φέρουν στην επιφάνεια τον πιο chic εαυτό σου. Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από τις εκάστοτε τάσεις, αλλά να εμπνέεσαι από το προσωπικό γούστο το οποίο πηγάζει από μέσα σου.

Extra tip: Επειδή όπως είπαμε πρέπει απαραίτητα να δίνεις μεγάλη σημασία στη «διάρκεια» ενός κομματιού, να θυμάσαι πως τα Grand Optical προσφέρουν πρωτοποριακά πακέτα εγγύησης κατά της θραύσης και εγγυώνται επισκευή και αντικατάσταση με έκπτωση μέχρι και 80% στα γυαλιά οράσεως.

LOOK GRAND   BUY SMART: Tips για το απόλυτο cheap and chic look

Keep it simple

Έχεις παρατηρήσει πως οι περισσότερες εγχώριες και ξένες celebrities, όταν τις καταγράφει ο φακός κάποιου paparazzi στο δρόμο, φοράνε συνήθως ένα φαρδύ t-shirt, ένα ψηλόμεσο καθημερινό τζιν, ένα αναγκαίο ζευγάρι γυαλιά κι όμως, καταλήγουν να δείχνουν το ίδιο, ίσως και περισσότερο στυλάτες από την τελευταία τους επίσκεψη σε κάποιο λαμπερό «κόκκινο» χαλί; Αυτό συμβαίνει γιατί καταφέρνουν και μέσα από την ίδια την απλότητα του outfit, δείχνουν πιο cool και άνετες από ποτέ. Ένα ντύσιμο το οποίο «προδίδει» προσπάθεια και ατελείωτες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, καταλήγει να είναι άκομψο και τις περισσότερες φορές χωρίς καμία έμπνευση. Ξέχνα λοιπόν τα σκισμένα jeans, τα αμέτρητα «θαμπά» faux αξεσουάρ, τα δυσκολοφόρετα τρελά prints. Φόρα ένα βαμβακερό μπλουζάκι σε κάποια παστέλ ανοιξιάτικη απόχρωση, τα λευκά sneakers σου και ένα αυστηρό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, το οποίο θα σου δίνει την extra δόση μυστήριου που θα «απογειώνει» το look σου.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να ξέρεις πως αυτό που κάνει ένα ντύσιμο, ένα ρούχο, ένα αξεσουάρ να διαφέρει, είναι η προσωπικότητα που το επιλέγει. Στην πραγματικότητα, εσύ είσαι που δίνεις ζωή, χρώμα και στυλ σε όλα αυτά τα αντικείμενα. Καλλιεργώντας το γούστο σου, αποκτώντας μία κριτική σκέψη πάνω στη μόδα, μία δική σου φιλοσοφία, θα αγοράζεις λιγότερα αλλά θα αγοράζεις καλύτερα, διαμορφώνοντας σταδιακά το cheap and chic look που επιθυμείς.

LOOK GRAND   BUY SMART: Tips για το απόλυτο cheap and chic lookΘα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: