Lockdown: Προωθείται το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών

Δεν θα πωλούνται αντίστοιχα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Μιλώντας στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιεί το Iνστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως προωθείται το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών, με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης πώλησης των αντίστοιχων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική αγορά κινήθηκε με πολύ καλύτερους κανόνες, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και απέδειξε ότι είμαστε ικανοί για τα δύσκολα», σημείωσε ακόμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Εξαδάκτυλος: Άρση του lockdown όταν ο αριθμός διασωληνωμένων είναι διψήφιος

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: