Lockdown – Πέτσας: Κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία

Στο τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για κομμωτήρια, λιανεμπόριο, εκκλησίες

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του απαγορευτικού σε σχολεία, εστίαση και ψυχαγωγία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Υπογραμμίζοντας ότι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Ακόμα, αποφασίστηκε ότι μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, με εξαίρεση αυτές που συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα και σήμερα.

 

Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για το τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα – Το ωράριο λειτουργίας και τα αυστηρά μέτρα

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: