Λιβύη: Τουλάχιστον 2 νεκροί σε πλήγματα με drones – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή σε αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές γύρω από τη Ζαουίγια (δυτικά) τα οποία εξαπολύθηκαν από την κυβέρνηση της Λιβύης, στο πλαίσιο επιχείρησης με στόχο –επισήμως– θέσεις «διακινητών», σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και αιρετό στην πόλη.

«Αεροπορικά πλήγματα με drones έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις στο λιμάνι αλ Μάγια κοντά στη Ζαουίγια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», ανέφερε χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο Libya al Ahrar, μεταδίδοντας βίντεο στο οποίο διακρίνονται φλεγόμενο πλεούμενο στο λιμάνι και στήλη πυκνού καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

«Ο ανιψιός μου Μοχάμαντ Μπουζρίμπα τραυματίστηκε στην επιδρομή στο αλ Μάγια», ανέφερε ο βουλευτής Αλί Μπουζρίμπα, που εκλέγεται στη Ζαουίγια, 45 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, μέσω Facebook, κάνοντας λόγο για δυο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Το λιμάνι βρίσκεται περίπου δέκα χλμ. από τη Ζαουίγια, όπου λειτουργεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.

Βίντεο που απαθανατίζουν το πλήγμα –το δεύτερο μέσα σε δυο ημέρες– κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως και φωτογραφίες των νεκρών και του τραυματισμένου ανιψιού του βουλευτή στο κρεβάτι νοσοκομείου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr